Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Γέμισαν οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της CIM στη Γαλλία

tags :
Γέμισαν οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της CIM στη Γαλλία

"Η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί κατά περίπου 80% (στη Γαλλία), ενώ η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί κατά περίπου 95%", δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας

 

Οι δεξαμενές πετρελαίου στην εταιρεία αποθήκευσης και αποστολής της γαλλικής, CIM, είναι πλήρεις εξαιτίας της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου και της απότομης πτώσης της ζήτησης προϊόντων, δήλωσε την Πέμπτη 9.3.2020 ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Η CIM, το οποίο διαχειρίζεται περίπου το 40% των εισαγωγών αργού πετρελαίου στη Γαλλία, διαθέτει 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθήκευσης αργού και 1,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθήκευσης ραφιναρισμένων προϊόντων, κυρίως στο κέντρο λιμένων της Χάβρης.

Η επιχείρηση εκμεταλλεύεται επίσης το δίκτυο αγωγών Trapil μήκους 4.700 km.

«Δεν υπάρχει ζήτηση, οι δεξαμενές μας είναι γεμάτες, έως το χείλος», δήλωσε ο Olivier Peyrin της CIM στο Reuters.

Τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις για να σταματήσουν τη διάδοση του κορωνοϊού οδήγησαν σε απότομη πτώση της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί κατά περίπου 80% (στη Γαλλία), ενώ η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί κατά περίπου 95%", δήλωσε ο Peyrin, με την εναέρια κυκλοφορία στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Γαλλίας Orly και Charles De Gaulle να έχει σταματήσει.

"Δεν έχω δει ποτέ μια τέτοια κρίση", δήλωσε ο Peyrin, ο οποίος εργάστηκε για την Shell, πριν από την CIM το 2010.

"Πριν από την κρίση, χρησιμοποιήσαμε γενικά περίπου 2 εκατομμύρια τόνους αργού το μήνα. Σήμερα έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο τόνους », είπε. "Για τα ραφιναρισμένα προϊόντα, χρησιμοποιούμε 500.000 τόνους το μήνα, τώρα πέφτουμε προς το μηδέν".

Ο Peyrin είπε ότι μόνο ένα από τα τρία διυλιστήρια πετρελαίου που προμηθεύει η CIM από τη Χάβρη, το Exxon Mobil Port-Jerome Gravenchon, ήταν ακόμα λειτουργικό. Το διυλιστήριο της Gonfreville Normandy έχει σταματήσει μετά από μια πυρκαγιά, ενώ η επανεκκίνηση των Grandpuits έχει καθυστερήσει.

"Μειώσαμε το team στη Χάβρη στο ελάχιστο μόνο για να λάβουμε τις λίγες παραδόσεις που έχουμε και να προωθήσουμε ορισμένα εκλεπτυσμένα προϊόντα", δήλωσε ο Peyrin, προσθέτοντας ότι και άλλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γαλλία βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης