Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ - Στα 6,6 εκατ. οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

tags :
Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ - Στα 6,6 εκατ. οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
Ο αριθμός των αιτούντων για το επίδομα ήταν υψηλότερο από τα 5,5 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές
Συνολικά 6,6 εκατ. άνθρωποι ήταν αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου, απόρροια των μέτρων που έχει λάβει η αμερικανική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Ο αριθμός των αιτούντων για το επίδομα ήταν υψηλότερο από τα 5,5 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η αμερικανική υπηρεσία αναθεώρησε και τον αριθμό των αιτούντων της προηγούμενης εβδομάδας στα 6,87 εκατ.


Τις τελευταίες 3 εβδομάδες περί τα 16,8 εκατ. άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα διαφανεί στα στοιχεία των "συνεχιζόμενων αιτήσεων" (continuing" claims) που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι κάθε ημέρα 1.132 άτομα χάνουν την εργασία τους λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό.
"Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση", τόνισε η Oxford Economics.
"Η προοπτική για αυστηρότερα μέτρα lockdown και το γεγονός ότι πολλά κράτη δεν έχουν ακόμα μπορέσει να επεξεργαστούν το πλήρες μέγεθος των αιτήσεων ανεργίας, δείχνοντας ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει".
Και μια άλλη σημαντική σημείωση είναι ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων βασίζονται σε «σοβαρά γεγονότα», επισημαίνει η UBS.
Με περισσότερο από το 80% των Αμερικανών σε κάποια μορφή lockdown, αυτό δεν έχει τελειώσει.


www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης