Φυσικό Αέριο

Η Κίνα επανακάμπτει στις εισαγωγές LNG – Έτος ρεκόρ για εισαγωγές στην Ευρώπη το 2019

Η Κίνα επανακάμπτει στις εισαγωγές LNG – Έτος ρεκόρ για εισαγωγές στην Ευρώπη το 2019

Τέσσερα αμερικάνικα τάνκερς κατευθύνονται προς την Κίνα με αναμενόμενη παράδοση μεταξύ Απριλίου και Μαΐου

Τέσσερα αμερικάνικα τάνκερς με LNG βρίσκονται στον δρόμο για την Κίνα με αναμενόμενη παράδοση μεταξύ Απριλίου και Μαΐου το 2020, καθώς το Πεκίνο ξεκίνησε φοροαπαλλαγές για τους εισαγωγείς. Τα cargoes φορτώθηκαν τον προηγούμενο μήνα με LNG από το Καμερούν, από το Corpus Christi και το Sabine Pass.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρον ότι ένα από τα τάνκερς ανεφοδιάστηκε δύο φορές.
Η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει να κινείται ανοδικά κατά 7% στα 1852 δολάρια στο συμβόλαιο λήξης Μαΐου 2020.Σύμφωνα με τη Rystad Energy, οι εξαγωγές από το Permian φυσικού αερίου έχουν αρχίσει να μειώνονται.

2019: Έτος ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG στην Ευρώπη

Έτος ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG στην Ευρώπη το 2019 με 108 δις κυβικά μέτρα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά φυσικού αερίου. Παράλληλα, σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εκπομπές CO2.
Οι τελευταίες αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις αγορές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων σχετικά με την προμήθεια και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ΕΕ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 δημοσιεύθηκαν την Τρίτη (7/4).
Η έκθεση για την αγορά φυσικού αερίου έδειξε ότι το Κατάρ προμηθεύει στην ΕΕ 30 δισ. δολ. LNG το 2019, ακολουθούμενη από τη Ρωσία με 21 bcm και τις ΗΠΑ με 17 bcm.
Οι εισαγωγές LNG στην ΕΕ σημείωσαν σημαντική αύξηση, κατά 42% σε ετήσια βάση το τελευταίο τρίμηνο του 2019. "Οι τιμές σε διάφορες περιοχές (π.χ. μεταξύ Ευρώπης και Ασίας) παρέμειναν ευθυγραμμισμένες στο πλαίσιο των παγκόσμιων αγορών ΥLNG που παρέχονται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η εισαγωγή LNG στην ΕΕ έφθασε τα 30,4 bcm, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 42% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, οι ΗΠΑ κατέστη η πρώτη πηγή προμήθειας LNG για την ΕΕ, εξασφαλίζοντας το 25% των συνολικών εισαγωγών, έναντι του Κατάρ στο 23%, της Ρωσίας με 19% και της Νιγηρίας στο 11%.

Πτώση των εκπομπών CO2 στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας έδειξε επίσης ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά καύσιμα - άνθρακας και λιγνίτη στην ΕΕ μειώθηκε κατά 26% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με σημαντική αλλαγή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μικρή αύξηση του φυσικού αερίου.

Οι μεταβολές αυτές σημαίνουν ότι το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στο μείγμα ενεργειακών πηγών της ΕΕ έφθασε το 35%, το υψηλότερο ποσοστό για το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 31% το ίδιο τρίμηνο του 2018.
Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων. τα στερεά καύσιμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 μειώθηκαν από 42% σε 39%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης