Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Προβλέψεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα λόγω χαμηλών τιμών

ΗΠΑ: Προβλέψεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα λόγω χαμηλών τιμών

Η έκθεση βραχυπρόθεσμων προοπτικών της EIA προέβλεψε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2019 θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 11,04 εκατ. bpd, μειωμένη κατά 1,74 εκατ.bpd περίπου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

 

Οι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσουν προσωρινά την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, καθώς οι χαμηλότερες τιμές αργού αναγκάζουν τις εταιρείες να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ την Τρίτη 7.3.2020.

«Ο ιδιωτικός τομέας και η ελεύθερη αγορά οδηγούν αυτές τις περικοπές», ανέφερε το υπουργείο σχετικά με τις προβολές της αμερικανικής EIA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αντλούν ρεκόρ άνω των 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) το 2019, σύμφωνα με την ΕIA.

Η έκθεση βραχυπρόθεσμων προοπτικών για την ενέργεια της EIA,που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, προέβλεψε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο θα ανερχόταν κατά μέσο όρο σε 11,04 εκατομμύρια bpd, μειωμένη κατά 1,74 εκατομμύρια bpd περίπου από το προηγούμενο τρίμηνο.

Το υπουργείο Ενέργειας δεν απάντησε άμεσα σε ερώτημα σχετικά με το αν η προβολή μιας προσωρινής πτώσης 2 εκατομμυρίων bpd βασίστηκε σε αυτό το ποσοστό.

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και οι συμπαραγωγοί πετρελαίου θα συζητήσουν την σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου την Πέμπτη, αλλά θα συμφωνήσουν σε βαθιές περικοπές του αργού μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσχωρήσουν σε εμπόδια για να στηρίξουν τις τιμές που χτυπήθηκαν από την κρίση του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η οργάνωση των χωρών πετρελαίου, από την οποία η Σαουδική Αραβία είναι ο de facto ηγέτης, δεν τον είχε πιέσει να ζητήσει από τους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ να μειώσουν την παραγωγή τους για να υποστηρίξουν τις τιμές. Ο Trump δήλωσε ότι σκέφτηκε ότι οι περικοπές των ΗΠΑ "συνέβησαν αυτόματα" από ιδιωτικές εταιρείες.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε περίπου κατά 30% ή περίπου 30 εκατομμυρίων bpd, καθώς η πανδημία του κοροναϊού θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, ενώ ταυτόχρονα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πλημμύρισαν τις αγορές με πρόσθετη προσφορά.

Ο Trump έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα συμμετάσχουν σε μείωση περίπου 10 εκατομμυρίων έως 15 εκατομμυρίων bpd.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Dan Brouillette θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε μια εικονική συνάντηση της G20 για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας με τους ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η Shaylyn Hynes, εκπρόσωπος του υπουργείου.

www.worldenenrgynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης