Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στις ευρωαγορές, ελπίδες για σταδιακή άρση των lockdowns - Το Eurogroup στο επίκεντρο - Στο +3,9% ο DAX

tags :
Ράλι στις ευρωαγορές, ελπίδες για σταδιακή άρση των lockdowns - Το Eurogroup στο επίκεντρο - Στο +3,9% ο DAX
Oι ελπίδες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει ένα νέο ναυάγιο εναπόκεινται στο σημερινό Eurogroup
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας και σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών να αναζητούν τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Με τη Γερμανία και τους στενούς της συμμάχους να βγάζουν εκτός «εργαλειοθήκης» την πρόταση για το ευρω-ομόλογο, το EuroWorking Group (EWG) ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ χωρίς να βγει «λευκός καπνός».
Έτσι οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει ένα νέο ναυάγιο εναπόκεινται στο σημερινό Eurogroup.
Η συζήτηση των 19» αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα 7 Απριλίου 2020 στις 4 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με το μπρα- ντε - φερ ανάμεσα σε Βορρά και Νότο να προμηνύεται ιδιαίτερα σκληρό.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται έως 3,4%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχωρεί στις 44,9 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 3,9% στις 10.481 μονάδες.
O DAX οδεύει προς έξοδο από τη bear market, καθώς έχει σημειώσει άνοδο 20% από τα χαμηλά της 18ης Μαρτίου.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 5% στις 17.786 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 4% στις 5.770 μονάδες.
Στις 4.519 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 4%.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 3,6% στις 7.093 μονάδες.

Image

Image


Ο δείκτης αναφοράς STOXX 600 έχει ενισχυθεί πάνω από 22% από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό οκταετίας τον Μάρτιο, αλλά παραμένει σε επίπεδα τουλάχιστον κατά 24% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του Φεβρουαρίου, όταν η παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορονοϊού προκάλεσε παράλυση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί επίσης αύξηση +3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,2%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,3% τον Ιανουάριο του 2020, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3%.
Ο τομέας παραγωγής ενέργειας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ο τομέας κατασκευαστικής παραγωγής υποχώρησε κατά -1%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής διαμορφώνεται στο +0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,3% και +0,8% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1,8%.
«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε ακόμα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παραγωγής της βιομηχανίας στη Γερμανία», δήλωσε η Destatis, αναφερόμενη στα στοιχεία του Φεβρουαρίου.


Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Στο +2,01% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,05%


Νέα κέρδη κατέγραψαν σήμερα Τρίτη (7/4) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από το ράλι που σημειώθηκε χθες στη Wall Street, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,01% στις 18.950,18 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,77% στις 1.823,60 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,19% στις 2.549,44 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο +5,34% και τις 1.199,69 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +1,72% στις 24.156,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,81% στις 9.996,39 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,05% στις 2.820,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +3,03% και τις 10.416,51 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με ήπιες απώλειες της τάξεως του -0,65% στις 5.252,30 μονάδες, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, τα οποία αποτελούν ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επιπλέον, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,25%, με την RBA να δεσμεύεται ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη του στόχου της.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Αυστραλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, διευκρινίζοντας ότι «αναμένεται μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ τόνισε ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, καθώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό».

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης