Πετρέλαιο

Η προοπτική για μείωση της παραγωγής πετρελαίου εκτοξεύει τις τιμές- Στα 33 δολ/βαρέλι το brent

Η προοπτική για μείωση της παραγωγής πετρελαίου εκτοξεύει τις τιμές- Στα 33 δολ/βαρέλι το brent
Αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων

Ανοδική πορεία καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την ελπίδα ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αργού στον κόσμο θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η παγκόσμια ύφεση μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όσο αναμένεται και θα χρειαστεί γενναία περικοπή στην παραγωγή.
Ειδικότερα, το brent καταγράφει άνοδο 0,91% στα 33,38 δολ./βαρέλι και το αργό 3,14% στα 26,91 δολ./βαρέλι.

Οι κύριοι παραγωγοί πετρελαίου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, πιθανότατα θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή σε μια συνεδρίαση την Πέμπτη, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη νέα αυτή εξέλιξη, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

«Οτιδήποτε λιγότερο από μια συντονισμένη παγκόσμια περικοπή θα είναι απογοητευτική για την αγορά, καθώς περαιτέρω πτώση των τιμών θα είναι απαραίτητη για να κλείσει αρκετά η παραγωγή», δήλωσε ο Greg Priddy, διευθυντής παγκόσμιας ενέργειας και Μέσης Ανατολής στο Stratfor στο Χιούστον.

Υπενθυμίζεται πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε κατά 30% ή περίπου 30 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα σοκ στην παγκόσμια ζήτηση, με την ανησυχία και την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στο μυαλό των επενδυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης