Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

CEO Wealth Fund Ρωσίας: Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Άραβες για το πετρέλαιο

CEO Wealth Fund Ρωσίας: Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Άραβες για το πετρέλαιο

Fitch: Σε μονοψήφια χαμηλά η τιμή του brent χωρίς συμφωνία ΟΠΕΚ

Πολύ κοντά σε συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, βρίσκονται Σαουδική Αραβία και Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF της Ρωσίας και όσα αναμεταδίδει το CNBC.
«Νομίζω ότι όλη η αγορά κατανοεί ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα φέρει μεγάλη σταθερότητα στην αγορά και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Επενδύσεων της Ρωσίας.
O Dmitriev αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος πρότεινε συνδυασμένη περικοπή της παραγωγής πετρελαίου στο ύψος των 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως. Ακόμη, σημείωσε πως η Ρωσία συνεργάζεται στενά με τις αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετέχουν και οι Αμερικανοί παραγωγοί στην προαναφερόμενη περικοπή της παραγωγής.
Αν και μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των χωρών μελών του ΟΠΕΚ και των συνεργαζομένων χωρών με βασικό θέμα τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, πλέον θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Ανάλυση της Fitch


Τα futures του brent θα υποχωρήσουν σε μονοψήφια χαμηλά εάν οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής σε μια περίοδο όπου η ζήτηση έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρεται σε ανάλυση της Fitch.Την Πέμπτη (94/2020), αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του σε μια προσπάθεια για συμφωνία στις μειώσεις της παραγωγής.
Η προηγούμενη συμφωνία έληξε τον Μάρτιο καθώς Σαουδική Αραβία και Ρωσία δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Η λήξη της συμφωνίας σημαίνει ότι οι παραγωγή είναι ελεύθεροι να αυξήσουν την παραγωγή αυτόν τον μήνα, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία να προειδοποιούν για αυξήσεις.
Σύμφωνα με αναλυτές από τη Fitch, η μείωση στη ζήτηση και η αύξηση στην προσφορά θα μπορούσε να οδηγήσουν σε πλεόνασμα πετρελαίου άνω των 20 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Αυτό θα έθετε την αγορά πετρελαίου κάτω από «ακραία φυσική πίεση.
«Ενώ είναι απίθανο να παραβιαστεί η ονομαστική χωρητικότητα αποθήκευσης, είναι πιθανό η τεράστια κλίμακα της υπερπροσφοράς να κατακλύσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιαστικής, βυθίζοντας το Brent σε μονοψήφια χαμηλά» αναφέρεται στη ανάλυση της Fitch.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης