Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Προς τηλεδιάσκεψη ο OPEC+ την Πέμπτη (9/4) - Δεν βάζει δασμούς ο Trump

Προς τηλεδιάσκεψη ο OPEC+ την Πέμπτη (9/4) - Δεν βάζει δασμούς ο Trump
Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι τιμές αυξήθηκαν

Μεικτά πρόσημα καταγράφει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (9/4).

Ειδικότερα, το brent υποχωρεί κατά 1,32% στα 33,66 δολ/βαρέλι και το αργό κατά 1,91% στα 27,76 δολ/βαρέλι.
Με βάση λοιπόν αυτές τις τιμές, αντανακλώνται οι φόβοι των επενδυτών για το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς, μετά την αναβολή ενός κύκλου διαβουλεύσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.
Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι τιμές αυξήθηκαν, με τα συμβόλαια τόσο για το πετρέλαιο διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, όσο και τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού πετρελαίου να καταγράφουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες αυξήσεις τους, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα επιτύχουν μία συμφωνία για τη μείωση της διάθεσης πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χθες (5/4) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, ζήτησε από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ+, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νορβηγία, να στηρίξουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της αγοράς.

Σημαντική εβδομάδα

Eβδομάδα ισχυρών παρεμβάσεων ξεκινά στην αγορά πετρελαίου καθώς όλες οι χώρες πετρελαιοπαραγωγοί εχουν κινητοποιηθεί με την Ρωσία, τον Καναδά και το Μεξικό να πρωτοστατούν, καθώς μετά την τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ την Πέμπτη 9/4, γίνεται προετοιμασία για τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών των G-20 την Παρσκευή 10/4.
Κατά τις συνομιλίες του με δημοσιογράφους χθες Κυριακή 5/4 ο πρόεδρος Trump αναίρεσε την επιλογή - προειδοποίηση να βάλει δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ.

www.woldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης