Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Peskov(εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Έτοιμος ο Πούτιν για διαπραγματεύσεις για τις τιμές περελαίου - Στο 1,7 τρισ δολ επανήλθε η αξία της Aramco

Peskov(εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Έτοιμος ο Πούτιν για διαπραγματεύσεις για τις τιμές περελαίου - Στο 1,7 τρισ δολ επανήλθε η αξία της Aramco
Tην Πέμπτη 9/4 η τηλεδιάσκεψη του OPEC+
Οι Ρώσοι εμφανίζονται έτοιμοι, όπως είχε αναφέρει το WEN, από την Παρασκευή 3/4 για να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά σε επίπεδα τιμών τέτοια, που θα είναι αποτρεπετικά δημιουργία ζημιών.
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dimitry Peskov στην κρατική τελεόραση, "ο Πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική πλευρά σε γενικές γραμμές είναι πρόθυμοι για δομημένες και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Μια αποτυχία θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τιμών.
Η συνένετυξη αυτή ήταν μαγνητοσκοπημένη, αλλά σαφώς και απέδειξε τον προσανατολισμό της ρώσικης πλευράς για πρώθηση λύσης.
Οι διαπραγματεύσεις αντμετωπίζουν δύο σημαντικά προβλήματα:
Έχουν μεταφερθεί θεωρητικά από την Δευτέρα 6/4 στην Πέμπτη 9/4 ενώ προχωρούν οι διεργασίες μεταξύ των ενδιαφερομένων για να κερδιθεί ο χρόνος.
Ο στόχος περικοπης του 10% που αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο Trump είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορίας σε διεθνές επίπεδο και δεν είναι το πιο εύκολο για να επιτευχθεί.
Επίσης όλοι θέλουν την συμμετοχή των Αμερικανών.
Οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα απειλούν τις περελαιοπαραγωγές χώρες και την επιβίωσή τους, τις αμερικανικές σχσιστολιθικές, τους εργαζομένους και ακόμα και η IEA έχει ζητήσει να ληφθούν άμεσα  μέτρα.


Η κεφαλαιοποίηση της Saudi Aramco ανέκτησε το χαμένο έδαφος


Προεξοφλώντας τα θετικά νέα η κεφαλαιοποίηση της Aramco επανήλθε σήμερα στο χρηματιστήριο του Ριάντ στα 1,7 τρισ δολάρια κερδίζοντας 2,8% στα 32,55 σαουδικά ριαλς και κλείνοντας μόλις 0,5% χαμηλότερα στο τελευταίο 10λεπτο της συνεδρίασης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι μετοχές είχαν υποχωρήσει μέχρι και 27% σε σχέση με το υψηλό του Δεκεμβρίου τον περασμένο μήνα λόγω της κρίσης.
Η Aramco δεν ανακοίνωσε σήμερα την νέα τιμολόγηση των προρίόντων της αναμένοντας την έκβαση των διαπραγματεύσεων την εβδομάδα που έρχεται.
Όπως πάντως ανέφερε στις 16 Μαρτίου/2020 θα μοιράσει τουλάχιστον 75 δισ δολάρια στους βασικούς μετόχους το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης