Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου στην Ελλάδα - Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό με 1.673 τα κρούσματα

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου στην Ελλάδα - Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό με 1.673 τα κρούσματα
Στα 1.673 τα κρούσματα στην Ελλάδα
(upd9) Την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 αποφάσισε η κυβέρνηση ως μέτρο ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, με τους θανάτους πλέον να έχουν ανέλθει στους 68.
Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έπρεπε να τερματιστεί στις 6 Απριλίου αλλά αποφασίστηκε η χρονική επέκταση του μέτρου για την καλύτερη αντιμετώπιση του Covid - 19, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρα,ς κατά την ενημέρωση του Σαββάτου (4/4/2020) ανακοίνωσε 60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται στα 1.673. Στους 92 ανέρχονται οι ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, εκ των οποίων 20 γυναίκες.
Από τα 1.673 κρούσματ α τα 343 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 592 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 19 γυναίκες. Όπως εξήγησε ο κ, Τσιόδρας «οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν» και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της μάσκας.
«Κάποιες πολύ πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως κάποιοι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορεί να συμβάλουν άθελά τους στη διάδοση. Χτες το CDC έδωσε νέα οδηγία, για χρήση ακόμα και υφασμάτινων μασκών/καλυμμάτων προσώπου. Προσοχή, αυτά τα καλύμματα δεν είναι σαν τις χειρουργικές μάσκες. Και μπορεί να προκύψει πρόβλημα: Σωματίδια του ιού από κάποιον γύρω μας παγιδεύονται στο ύφασμα και αυξάνονται οι πιθανότες να μολυνθούμε», σημείωσε.
Την ίδια ώρα, τρόπους για να μπει «φρένο» σε κάθε σκέψη για εκδρομή τις ημέρες του Πάσχα αναζητά η κυβέρνηση, ενώ ο υπουργείο Υγείας, Β. Κικίλιας, χαρακτηρίζει κρίσιμο μήνα τον Απρίλιο και επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Οι σχεδιασμοί του Μαξίμου ενόψει Πάσχα

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε αυτήν την παρούσα χρονική στιγμή να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και ότι το φετινό Πάσχα θα είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε ζήσει έως σήμερα.
Η καθιερωμένη πασχαλινή έξοδος δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος, όπως έχει τονιστεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδ, Γεωργιάδης.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ώστε να αποτραπεί η απόδραση των όποιων εκδρομέων του Πάσχα και μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια, ενώ έχει μιλήσει και για αυστηροποίηση των μέτρων μετακίνησης ως προς τον χρόνο και τον αριθμό μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Ακόμη, στις παρεμβάσεις που εξετάζονται είναι και τα αυστηρότερα μέτρα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει «φρένο» στα σχέδια όσων θέλουν να ταξιδέψουν στα χωριά τους, στα νησιά ή και ακόμα και στα εξοχικά τους το Πάσχα.
Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η Realnews, είναι έτοιμος ο σχεδιασμός και άμεσα θα πραγματοποιηθεί η τελική σύσκεψη για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, ανάλογα με τα ιατρικά δεδομένα και τον ρυθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Αυτό που δεν θέλουν στο κυβερνητικό επιτελείο είναι να σπάσει η αλυσίδα των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με μια ενδεχόμενη μαζική μετακίνηση εκδρομέων το φετινό Πάσχα, καθώς είναι δεδομένο ότι αν αυτό συμβεί, θα προκληθεί νέο επιδημικό κύμα με τεράστιες συνέπειες.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο των ταξιδιωτών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Realnews, επειδή ο δρόμος δεν μπορεί να κλείσει και κατ΄ επέκταση ούτε οι σταθμοί των διοδίων, καθώς υπάρχουν οι συμβάσεις με τις εταιρείες διαχείρισης, αστυνομικοί θα στήνουν μπλόκα ακριβώς μετά τα διόδια και θα ελέγχουν όλους όσοι κινούνται παρανόμως με τα αυτοκίνητά τους, βεβαιώνοντας πρόστιμα.
Μάλιστα, από τους εκδρομείς που θα καταφέρουν να περάσουν τα διόδια, οι τροχονόμοι θα ζητούν να δείξουν το έγγραφο μόνιμης κατοικίας και μόνο στην περίπτωση που έχουν το χαρτί αυτό, δηλαδή τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ, θα συνεχίζουν το ταξίδι τους, αλλιώς θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και θα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 150 ευρώ, για το οποίο μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό το υπουργείου προστασίας του Πολίτη, μπλόκα θα υπάρχουν και στους παράδρομους των διοδίων για να ανακόπτεται οποιαδήποτε παράνομη κίνηση και στα παλιά εθνικά δίκτυα.
Πηγή: bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης