Πετρέλαιο

Ικανκοποίηση των CEO των πετρελαϊκών από την συνάντηση με τον Trump, που δεσμεύθηκε για την ανάκαμψη του κλάδου

Ικανκοποίηση των CEO των πετρελαϊκών από την συνάντηση με τον Trump, που δεσμεύθηκε για την ανάκαμψη του κλάδου
Το πακέτο για τις υποδομές μπαίνει στο παιχνίδι σύμφωνα με τις δηλώσεις Trump
Έληξε η συνάντηση Trump με τους CEO των πετρελαϊκών και όπως μετέδωσε το Bloomberg στις δηλώσεις που έγιναν παρουσία του προέδρου από τους managers υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την κατάληξη της συνάντησης.
Οι ίδιοι ευχαρίστησαν τον Trump λέγοντάς του, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλh στιγμή και τόνισαν την σημασία της ανεξαρτητοποίησης των ΗΠΑ σε ενεργειακό επίπεδο.
Ο Τrump έκανε μνεία προς αυτούς για το πακέτο υποδομών 2 τρισ, προφανώς αναφερόμενος και σε καινούργιους αγωγούς πετρελαίου που θα κατασκευσατούν.
Δεσμέυθηκε δε, ότι θα οδηγήσει τον πετρελαϊκό κλάδο σε ανάκαμψη.

To meeting περιελάμβανε τους CEOs από Exxon, Chevron, Occidental Petroleum, Devon Energy, Phillips 66, Energy Transfer Partners και τον πρώην Continental Resources CEO Harold Hamm.
Ο Trump επανέλαβε ότι ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman και ο Putin θέλουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου και την μείωσή της.
"Θέλουν να υπάρξει λύση, είναι πραγματικά τραγικό για αυτούς, αυτό που συμβαίνει και για αυτό θέλουν να βρουν συμφωνία, έχω μιλήσει και με τους δύο", ανέφερε.
"Θα βρούμε λύσεις και θα ανακάμψει ο κλάδος, είμαι μαζί σας 1000%", είπε ο Trump." Eίναι ένας πολύ μαγάλος κλάδος και πρώτης προτεραιότητας.Μεγάλη σημασία δίνω στο πακέτο των υποδομών", προσέθεσε ο πρόεδρος.

Ο Επίτροπος της εποπτικής αρχής Texas Railway Comission, Ryan Sitton, ανέφερε στο CNBC ότι στην παρούσα φάση η αφορά πετρελαίου έχει υπερπροσφορά κατά 21%

Νωρίτερα το WEN ανέφερε:


Ο Trump είναι επίσης πιθανό να τονίσει τις προσπάθειές του να ωθήσει τη Μόσχα και το Ριάντ να τερματίσουν τον πόλεμο τιμών τους και να κλείσουν τη στρόφιγγα και να επαναφέρουν τις τιμέςκύρια ελπίδα για μια προβληματική βιομηχανία γεωτρήσεων των ΗΠΑ που υποστήριξε την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Trump δήλωσε την Πέμπτη ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή τους με άνευ προηγουμένου 10 έως 15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), αντιπροσωπεύοντας το 10% έως 15% της παγκόσμιας προσφοράς, αφού συζήτησε το ζήτημα με τους ηγέτες τους.

Οι χώρες δεν επιβεβαίωσαν το σχέδιο, αλλά δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμες να συζητήσουν τρόπους σταθεροποίησης της αγοράς με άλλους σημαντικούς παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου.

Ο Trump δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν έκανε παραχωρήσεις στη Σαουδική Αραβία ή τη Ρωσία και δεν συμφώνησε σε περικοπή της παραγωγής στις ΗΠΑ. Αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε στο Reuters την Πέμπτη ότι η διακύμανση των τιμών είχε ήδη αναγκάσει τους διυλιστές να μειώσουν την παραγωγή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, ο οποίος ορισμένες φορές οδήγησε σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και τις χώρες του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, ακόμη και επειδή επιβάλλει κυρώσεις στα μέλη της σύμπραξης στη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης