Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

O Πούτιν έδωσε εντολή στις ρώσικες πετρελαϊκές να συντονιστούν για περικοπές στην παραγωγή - Άνοδος 16% στο brent στα 34,7 δολ /βαρέλι

O Πούτιν έδωσε εντολή στις ρώσικες πετρελαϊκές να συντονιστούν για περικοπές στην παραγωγή - Άνοδος 16% στο brent στα 34,7 δολ /βαρέλι
Οι πολιτικοί ηγέτες συντονίζουν την συμφωνία για περικοπές
O Πούτιν έχει δώσει εντολή στις ρωσικές πετρελαϊκές να συντονιστούν για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με το Bloomberg.
Κατά τον τρόπο αυτόν το brent ξεπέρασε προσωρινά τα 35 δολ και έκλεισε στα 34,77 δολ/βαρέλι εμφανίζοντας άνοδο της τάξης του 16%.
Το crude (αργό) στα 28,8 δολ/βαρέλι με άνοδο 14%
Tην ίδια ώρα οι μετοχές των Chevron και Exxon κινούνται με μικρές πτώσεις 1,3% και 2,9%, ενώ ο DOW έχασε 1,7%..
Ο S&P Energy υποχώρησε 1,34% .


Πούτιν: Η Σαουδική Αραβία θέλει να καθαρίσει τις σχιστολιθικές


Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Παρασκευή 3.3.2020 ότι η Ρωσία επιθυμεί να δει κοινή δράση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και μείωση της παραγωγής περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα πετρελαίου.
Μιλώντας σε τηλεοπτικo σταθμό, ο Putin είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η Μόσχα είναι άνετη με τιμή πετρελαίου 42 δολάρια το βαρέλι.
Πρόσθεσε ότι οι περικοπές πρέπει να γίνονται στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου κατηγόρησε την Σαουδική Αραβία για την κατάρρευση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ + για την προσφορά πετρελαίου καθώς και την επίδραση του κορωναϊού στη ζήτηση.
Σε συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Alexander Novak, ο Putin δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να απαλλαγεί από τους ανταγωνιστές σχιστολιθικού πετρελαίου και για να το πράξει, έπρεπε να ωθήσει την τιμή κάτω από 40 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης