Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Τεράστιο ηλιακό έργο καθυστερεί λόγω της επίδρασης σε ιστορική διαδρομή

tags :
ΗΠΑ: Τεράστιο ηλιακό έργο καθυστερεί λόγω της επίδρασης σε ιστορική διαδρομή

Τo έργο ηλιακής ενέργειας Gemini στη Νεβάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτεινόμενα ηλιακά πάρκα της χώρας

Η αμερικανική κρατική υπηρεσία καθυστέρησε την έκδοση άδειας για το έργο ηλιακής ενέργειας Gemini στη Νεβάδα, ένα από τα μεγαλύτερα προτεινόμενα ηλιακά πάρκα της χώρας, λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπό της σε μια ιστορική περιοχή των αποίκων της αμερικανικής δύσης.

Η αμερικανική αρχή διαχείρισης γης (Bureau of Land Management) αδυνατούσε να αποφασίσει σχετικά με τη λεγόμενη άδεια του τμήματος 106 που διέπει την ιστορική επίδραση του έργου, μέχρι το τέλος Μαρτίου, αφού υπερέβη την προηγούμενη προθεσμία τον Δεκέμβριο.

Η εκπρόσωπος του BLM, Kirsten Cannon δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το γραφείο δεν μπορεί πλέον να δώσει χρονοδιάγραμμα για μια απόφαση, αλλά δήλωσε ότι εργάζεται «επειγόντως» για να ολοκληρώσει το έργο.

Ένα σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της BLM και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας της Νεβάδα, το οποίο επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι το έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που καλύπτει 7.100 στρέμματα ομοσπονδιακού εδάφους εκτός του Λας Βέγκας θα έχει οπτική επίδραση σε ένα ιστορικό σιδηροδρομικό στρατόπεδο στο Moapa River. Θα έχει επίσης αντίκτυπο σε παλαιά ταξιδιωτικά και εμπορικά δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένου του παλαιού ισπανικού εθνικού ιστορικού μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν οι άποικοι στη δεκαετία του 1830 έως τη δεκαετία του 1860.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας της Νεβάδα NV Energy, θυγατρική της εταιρείας Berkshire Hathaway Inc του Warren Buffett, δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει να ολοκληρώσει το έργο εγκαίρως το 2023, παρέχοντας 690 megawatts για περίπου 400.000 σπίτια.

"Το έργο Gemini Solar είναι ένα μεγάλο, σημαντικό μέρος του μελλοντικού μας χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους", δήλωσε η εκπρόσωπος της NV Energy Kristen Saibini.

Η Arevia Power, δήλωσε ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα ενεργήσουν γρήγορα. Εκτιμά ότι η πανδημία θα μπορούσε να ωθήσει την απόφαση αδειοδότησης κάτω από τον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

"Υπό τις παρούσες συνθήκες που επηρεάζουν τις προτεραιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα ήταν συνετό να μην υποθέτουμε", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Arevia Ricardo Graf.

Πολλά έργα υποδομής αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην κατασκευή και στην αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Περίπου το ένα τρίτο της σχεδιαζόμενης ηλιακής χωρητικότητας της χώρας θα μπορούσε να επιβραδυνθεί από την κρίση, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών ενέργειας Wood Mackenzie που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης