Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η RWE έλαβε την τελική απόφαση επένδυσης για αιολικό πάρκο 342 MW

tags :
Η RWE έλαβε την τελική απόφαση επένδυσης για αιολικό πάρκο 342 MW

Υπογραφή συμβολαίων αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο Kaskasi

Η RWE, τρίτος μεγαλύτερος όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, έλαβε μια τελική απόφαση επένδυσης για έργο αιολικής ενέργειας 342 μεγαβάτ στις γερμανικές ακτές, ανακοίνωσε την Παρασκευή 3.3.2020 η μονάδα πράσινης ενέργειας.

Έχουν υπογραφεί συμβόλαια αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για όλες τις βασικές συνιστώσες του έργου Kaskasi, 56 χλμ. βόρεια του γερμανικού νησιού Heligoland, της Innogy, της οποίας η δραστηριότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί μέρος της RWE.

"Η επένδυσή μας σε αυτό το έργο υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες μας να αναπτυχθεί περαιτέρω στον υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Christoph Radke, επικεφαλής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Innogy.

Οι τουρμπίνες θα προέλθουν από τη Siemens Gamesa, ενώ η Bladt Industries της Δανίας θα κατασκευάσει τις βάσεις, ανέφερε. Η Seaway 7, μονάδα παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Subsea 7, θα εγκαταστήσει τα θεμέλια.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ανέφερε η Innogy, προσθέτοντας ότι το αιολικό πάρκο θα αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2022 και θα προμηθεύει περίπου 400.000 νοικοκυριά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης