Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η διαφαινόμενη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου

Η διαφαινόμενη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου

Κατά τις συναντήσεις του Trump με τους πετρελαιοπαραγωγούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσει μια σειρά από επιλογές

Πλήρης αντιστροφή για τις τιμές του πετρελαίου, δεδομένου πως στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται σημαντική άνοδος εν μέσω προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες μέρες σε μία συμφωνία που θα σταθεροποιήσει την αγορά.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +10,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 27,26 δολ. ανά βαρέλι. Το αργό επίσης σημειώνει άνοδο 10,19% στα 22,38 δολ./βαρέλι.
Σε όλη αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι δηλώσεις του Trump περί «συμφωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας» το επόμενο διάστημα.

«Θα συναντηθώ με τους πετρελαιοπαραγωγούς την Παρασκευή.Θα συναντηθώ επίσης με ανεξάρτητους παραγωγούς πετρελαίου την Παρασκευή ή το Σάββατο.Ίσως την Κυριακή.
Πρόκειται να έχουμε αρκετές συναντήσεις για αυτό το θέμα» είπε ο Trump, επισημαίνοντας πως σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία πετρελαίου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή.«Είναι πολύ κακό για τη Ρωσία, είναι πολύ κακό για τη Σαουδική Αραβία.Εννοώ πως είναι κακό και για τους δύο.
Πιστεύω ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τη στιγμή που οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν κατρακυλήσει από την αρχή του έτους.

Κατά τις συναντήσεις του Trump με τους πετρελαιοπαραγωγούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσει μια σειρά από επιλογές προκειμένου να συνδράμει και να ενισχύσει τη βιομηχανία, ενδεχομένως ακόμα και με την επιβολή δασμών σε εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία.
Ανάμεσα στους πετρελαιοπαραγωγούς που θα δώσουν το παρών στη συνάντηση με τον Trump εκτιμάται ότι θα είναι οι Exxon Mobil Corp, Chevron Corp, Occidental Petroleum Corp και Continental Resources.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης