Πετρέλαιο

Η TC Energy προχωρεί στην κατασκευή του αγωγού Keystone XL

Η TC Energy προχωρεί στην κατασκευή του αγωγού Keystone XL

Στο 1,1 δισ. δολ. ανέρχεται η συμμετοχή της

 

Η TC Energy Corp ανακοίνωσε την Τρίτη 31.3.2020 ότι θα προχωρήσει τελικά στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Keystone XL ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απόκτηση συμμετοχής ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Αλμπέρτα.

Η επένδυση από την επαρχία του δυτικού Καναδά θα καλύψει ουσιαστικά το προγραμματισμένο κόστος κατασκευής μέχρι το τέλος του 2020, ανέφερε η TC Energy.

Τα υπόλοιπα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό το 2021 και το 2022 και χρηματοδοτούνται μέσω πιστωτικής διευκόλυνσης και

επένδυσης από την TC Energy, ανέφερε η εταιρεία.

Η TC Energy αναμένει να αγοράσει το μερίδιο της κυβέρνησης της Αλμπέρτα μόλις το έργο τεθεί σε λειτουργία. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει περίπου το 1 δισεκατομμύριο δολάρια με την πώληση ορισμένων μετοχών της.

Η εταιρεία, η οποία είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την κινητοποίηση βαρέων κατασκευαστικών μηχανημάτων τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι υπήρξε υπερβολική αβεβαιότητα για την άμεση δέσμευση στο έργο.

Ο αγωγός, ο οποίος θα μεταφέρει 830.000 βαρέλια ημερησίως αργού από την Αλμπέρτα στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, έχει καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαετία λόγω των αντιθέσεων των ιδιοκτητών γης, περιβαλλοντικών ομάδων και φυλών. Το σχέδιο είχε επίσης απορριφθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης