Πετρέλαιο

Η Saudi Aramco ζητά από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών να υποστηρίξουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

tags :
Η Saudi Aramco ζητά από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών να υποστηρίξουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα πετρελαίου της σε 13 εκατομμύρια bpd

 

Η Saudi Aramco ζήτησε από τις βασικές εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών να στηρίξουν τα σχέδιά της για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου έως τη μέγιστη χωρητικότητα των 12 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως από την 1η Απριλίου "για το άμεσο μέλλον", ανέφερε η πηγή της βιομηχανίας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στο Reuters την Τρίτη 31.3.2020.

Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε επίσης στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ότι «θα χρησιμοποιήσουν τους απαιτούμενους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του εργατικού δυναμικού και του εξοπλισμού», για να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα στα 13 εκατομμύρια bpd.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση της προσφοράς αργού και των εξαγωγών της μετά από την κατάρρευση της τριετούς συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών με επικεφαλής τη Ρωσία.

Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως είναι διατεθειμένος να διατηρήσει τη στρατηγική του για το πετρέλαιο, χρησιμοποιώντας τις τεράστιες προμήθειες και τους οικονομικούς του πόρους για να οδηγήσει εκτός αγοράς μακροπρόθεσμα ανταγωνιστές υψηλότερου κόστους, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEC και της βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν χάσει περίπου το 70% της αξίας τους από από τα υψηλά κατά το τρέχον έτος, κυρίως λόγω της κατάρρευσης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής και την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το ισχύον σύμφωνο περικοπής εφοδιασμού πετρελαίου, το οποίο λήγει σήμερα Τρίτη, έχει αποσύρει 2,1 εκατομμύρια bpd πετρελαίου από την αγορά, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αναλαμβάνει το Ριάντ.

Το βασίλειο, de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει να ενισχύσει τις εξαγωγές του πετρελαίου σε 10,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο. Η χώρα χρησιμοποιεί λιγότερο πετρέλαιο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και μειώθηκε η εγχώρια κατανάλωση, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τη Δευτέρα.

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε αυτό το μήνα ότι είχε καλέσει την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco να συνεχίσει να προμηθεύει αργό πετρέλαιο με ρυθμό ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd τους προσεχείς μήνες και να εξάγει περισσότερα από 10 εκατομμύρια bpd από τον Μάιο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα πετρελαίου της σε 13 εκατομμύρια bpd για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία αλλά χωρίς να ανακοινώσει πότε μπορεί να φτάσει σε αυτόν τον στόχο. Το βασίλειο παράγει περισσότερο από το ένα δέκατο του παγκόσμιου αργού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης