ΗΠΑ: Νέο, ιστορικό πακέτο στήριξης 2 τρισ. δολ. για υποδομές προανήγγειλε ο Donald Trump

ΗΠΑ: Νέο, ιστορικό πακέτο στήριξης 2 τρισ. δολ. για υποδομές προανήγγειλε ο Donald Trump
Ανακατασκευάζουμε τη χώρα, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump
 
Νέο, τέταρτο πακέτο στήριξης προανήγγειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, το οποίο, όπως είπε, θα ανέρχεται σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αφορά στις υποδομές της χώρας.
«Με τόσο χαμηλό επιτόκιο, που κυμαίνεται στην περιοχή του 0%, είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε τις υποδομές της χώρας με μέτρα στήριξης.
Ωστόσο, αυτά πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλα, 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, και να αφορούν μόνο θέσεις εργασίας στις κατασκευές και στη δημιουργία υποδομών τέτοιων που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν η χώρα.
Η φάση 4 ξεκίνησε».
«Υπάρχουν ανάγκες σε ό,τι αφορά τις υποδομές της χώρας, οι οποίες σχετίζονται άμεσα και με την πανδημία του κορωνοϊού.
Πλέον, πολλοί περισσότεροι εργάζονται κατ’ οίκον ή εκπαιδεύονται εξ αποστάσεως» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, η οποία είναι και θετική.
Yπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, είχε υπογράψει την Παρασκευή 27 Μαρτίου το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, το οποίο προβλέπει της στήριξη της αμερικανικής οικονομίας με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το πακέτο διάσωσης, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο που πέρασε ποτέ από το Κογκρέσο, περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ένα ανάλογο ποσό για άμεσες πληρωμές ύψους έως 3.000 δολαρίων για εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες και τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για νοσοκομεία και συναφές δομές υγείας.
Προηγουμένως το νομοσχέδιο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ψήφισή του ήρθε έπειτα από διαπραγματεύσεις περίπου δύο εβδομάδων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.
«Υπέγραψα ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας άνευ προηγουμένου για την αμερικανική ιστορία» είχε δηλώσει ο Donald Trump από το Οβάλ Γραφείο.

Ορική διόρθωση της Wall - Ανοδικά τα ευρωπαϊκά

Η Wall έχει κινηθεί διορθωτικά της τάξης του 1% μετά από ανοδικό ξεκίνημα καθώς το volatility πέφτει.
Ο DAX έκλεισε με άνοδο 1,22% στις 9935,84 μονάδες με διακύμανση 9703 -10056
Παράλληλα ο δείκτης PMI της Κίνας έκανε ρημπάουντ τον Μάρτιο.

www.worldenegynews.gr

worldenergynews.gr