Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τηλεφωνική συνομιλία εντός της ημέρας για τις τιμές του πετρελαίου μεταξύ Trump και Putin

tags :
Τηλεφωνική συνομιλία εντός της ημέρας για τις τιμές του πετρελαίου μεταξύ Trump και Putin
Μέχρι στιγμής ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δε φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Τηλεφωνική συνομιλία θα έχουν εντός της ημέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump με τον Ρώσο ομόλογό τους Vladimir Putin.
Όπως έκανε γνωστό ο Αμερικανός ηγέτης, οι δύο άντρες θα συζητήσουν για τις τιμές πετρελαίου που σημείωσαν νέα βουτιά, καθώς και για το εμπόριο.
Σημαντική καταγράφει σήμερα Δευτέρα (30/3) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδες, λίγες ώρες πριν από την επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους.
Το Brent υποχωρεί κατά -5,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 26,45 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 22,58 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002. Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -5,21% στα 20,79 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτεραείχε βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών, και συγκεκριμένα στα 19,92 δολ. ανά βαρέλι.

Το ακανθώδες κεφάλαιο ΟΠΕΚ

Μέχρι στιγμής ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δε φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να συνάψουν μία νέα συμφωνία περικοπών, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκαμψη των τιμών.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής ερευνών της National Australia Bank, Lachlan Shaw, «ΟΠΕΚ και Ρωσία θα μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο Οργανισμός», διευκρινίζοντας ότι «το σοκ στη ζήτηση από τον COVID-19 είναι απλά πολύ μεγάλο».
«Στην πραγματικότητα, τα παγκόσμια αποθέματα θα γεμίσουν μέσα σε λίγους μήνες εάν δεν αλλάξει κάτι, και αυτό θα έχει αποδιοργανωτικές επιπτώσεις στις τιμές», πρόσθεσε ο κ. Shaw.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης