Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε χαμηλό 17 ετών οι τιμές πετρελαίου - Πτώση του αργού κατά 4,83% στα 20,48 δολ./βαρέλι

Σε χαμηλό 17 ετών οι τιμές πετρελαίου - Πτώση του αργού κατά 4,83% στα 20,48 δολ./βαρέλι
Μέχρι στιγμής ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δε φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας είναι σε εξέλιξη, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 17 ετών.
Ειδικότερα, το brent καταγράφει απώλειες -5,15% στα 26,51 δολ./βαρέλι, την ίδια ώρα που το αργό υποχωρεί κατά 4,83% στα 20,48 δολ./βαρέλι.
Οι αναλυτές του πρακτορείου Reuters αναμένουν ότι η ζήτηση πετρελαίου θα υποχωρήσει κατά 15 με 20 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν και επεκτείνουν τα lockdown τους προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID-19.

Το ακανθώδες κεφάλαιο ΟΠΕΚ

Μέχρι στιγμής ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δε φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να συνάψουν μία νέα συμφωνία περικοπών, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκαμψη των τιμών.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής ερευνών της National Australia Bank, Lachlan Shaw, «ΟΠΕΚ και Ρωσία θα μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο Οργανισμός», διευκρινίζοντας ότι «το σοκ στη ζήτηση από τον COVID-19 είναι απλά πολύ μεγάλο».
«Στην πραγματικότητα, τα παγκόσμια αποθέματα θα γεμίσουν μέσα σε λίγους μήνες εάν δεν αλλάξει κάτι, και αυτό θα έχει αποδιοργανωτικές επιπτώσεις στις τιμές», πρόσθεσε ο κ. Shaw.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης