Baker Hughes: Σε χαμηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης – Μειώθηκαν κατά 40 την εβδομάδα– Πτώση πάνω από 4% για το αργό

Baker Hughes: Σε χαμηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης – Μειώθηκαν κατά 40 την εβδομάδα– Πτώση πάνω από 4% για το αργό
Σε μηνιαία βάση, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου μειώθηκε κατά 54, η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση από τον Φεβρουάριο του 2016, για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μειώνουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο χαμηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015, περικόπτοντας τις δεξαμενές για δεύτερη συνεχή εβδομάδα λόγω της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το κοροναϊό και η ζήτηση καυσίμων η οποία οδήγησε σε μαζική μείωση των επενδύσεων από τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 40 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 27 Μαρτίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό στις 624, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co την Παρασκευή 27.3.2020.

Η εξέλιξη των εγκαταστάσεων πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 24% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 816 εγκαταστάσεις.

Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πλατφορμών πετρελαίου στην λεκάνη Permian βρίσκεται στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι ενεργές μονάδες μειώθηκαν κατά 23 την εβδομάδα στις 382 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2017. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2015.

Σε μηνιαία βάση, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου μειώθηκε κατά 54, η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση από τον Φεβρουάριο του 2016, για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες.

Με 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια απομόνωση, οι απαιτήσεις για πετρέλαιο θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 20%, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Fatih Birol , καθώς κάλεσε μεγάλους παραγωγούς όπως η Σαουδική Αραβία να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 21 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα μειωμένες κατά δύο τρίτα περίπου φέτος, καθώς η υποχώρηση της ζήτησης υπερέβη τις προσπάθειες τόνωσης των πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

Περί της 21:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 4,12% στα 21,72 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε απώλεις 5,58% στα 24,87 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ για το υπόλοιπο του 2020 διαπραγματεύεται περίπου 29 δολάρια το βαρέλι και στα 35 δολάρια για το του 2021 με στήριξη από τις προσδοκίες ότι η ζήτηση θα αυξηθεί και πάλι με την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης, όταν οι κυβερνήσεις χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αυτό συγκρίνεται με το μέσο όρο των $ 57,04 το 2019.

Πολλές εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P), οι οποίες ήδη μείωσαν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2020 σε νέες γεωτρήσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σχεδιάζουν τώρα να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι 28 από τις E & P που ακολουθεί έχουν μειώσει τα σχέδια δαπανών τους με την αποτυχημένη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για παραγωγή πετρελαίου στις 6 Μαρτίου, υποδηλώνοντας μείωση κατά 37% .

Πριν από την αποτυχία της συμφωνίας του OPEC +, η Cowen ανέφερε ότι οι εταιρείες E & Ps αναμένεται να μειώσουν τις δαπάνες κατά μέσο όρο κατά 11% το 2020 από 2019 επίπεδα. Το 2019, οι εταιρείες αυτές περικόπτουν τις δαπάνες κατά περίπου 10% από τα επίπεδα του 2018.

Σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 785. Οι περισσότερες πλατφόρμες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Οι αναλυτές της Simmons Energy, ειδικοί για την ενέργεια της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων Piper Sandler, μείωσαν τις προβλέψεις τους για για τια αμερικανικές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 528 κατά μέσο όρο το 2020, 215 το 2021 και 221 το 2022.

Αυτό συγκρίνεται με τον πραγματικό συνολικό αριθμό καταμέτρησηςτο 2019 το οποίο ανερχόταν σε 943 και την πρόβλεψη της Simmons με 816 το 2020 και 848 το 2021.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr