Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται το peak της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται το peak της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Τι προβλέπουν οι επιδημιολόγοι

 

H αιχμή των θανάτων στην πανδημία του κορωνοϊού των ΗΠΑ θα είναι σε τρεις εβδομάδες από τώρα κατά την οποία «θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών» εκτιμά κορυφαίος επιδημιολόγος που συμβουλεύει τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι δυνατή μόνο η απομόνωση των ευάλωτων, επιτρέποντας σε πολλούς να επιστρέψουν στην εργασία σύμφωνα με το CNN.

Το CDC επιβεβαίωσε ότι ο Ira Longini, καθηγητής στο Κέντρο Στατιστικών και Ποσοτικών Λοιμωδών Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, είναι ένας «χρηματοδοτούμενος εταίρος».

Ο οργανισμός δήλωσε ότι συνεργάζεται μαζί τουςγια τη μοντελοποίηση του Covid-19.

Η μοντελοποίηση δεν είναι ακριβής και χρησιμοποιεί γνωστά δεδομένα για την προβολή των τάσεων της εξάπλωσης της νόσου και υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με την ανάλυση του Longini να με το CNN. Ωστόσο, δύο άλλοι ειδικοί συμφώνησαν ευρέως με την εκτίμηση.

Η πρόταση του Longini ότι οι θάνατοι των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κορυφωθούν σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχει δύο πιθανές επιπτώσεις.

Πρώτον, μια ξαφνική αύξηση των θανάτων διακινδυνεύει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που επί του παρόντος αγωνίζονται να προετοιμαστούν για περιπτώσεις που χρειάζονται εντατική θεραπεία.

Δεύτερον, θα μπορούσε να υποστηρίξει τις προσκλήσεις - όπως επανέλαβε ο Πρόεδρος Trump - να μειωθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο Longini δήλωσε: «Θα ήθελα να υποθέσω ότι οι ΗΠΑ θα έχουν μια αιχμή στους θανάτους τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, καθώς ο χρόνος διπλασιασμού φαίνεται να είναι περίπου δύο-τρεις ημέρες».

Πρόσθεσε: "Ίσως η μερική άρση του καταφυγίου για τους λιγότερο ευάλωτους μπορεί να έχει νόημα, σε περίπου τρεις εβδομάδες. Μέχρι τότε, μεγάλο μέρος των ζημιών θα έχει γίνει".

Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρχει κίνδυνος υποτροπής όταν ο ιός κυκλοφόρησε ξανά τις επόμενες εβδομάδες, είπε: "Αν ήταν περιορισμένη και συνεχίζαμε να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους, αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό για τώρα. θα συμβεί στις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες. Μπορούμε επίσης να παρακολουθούμε την Κίνα καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς εκεί ".

Άλλοι δύο άλλοι εμπειρογνώμονες που συμφώνησαν ευρέως τον Longini βλέπουν μικρές διακυμάνσεις στην πρόβλεψή του και αμφότεροι σημείωσαν ότι τα κρούσματα χτυπούν κάθε αμερικανική κοινότητα με διαφορετικό τρόπο.

Ο Δρ. William Schaffner, ειδικός της μολυσματικής νόσου στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, δήλωσε ότι η κορυφή μπορεί να διαρκέσει τρεις ακόμη εβδομάδες.

"Οι επόμενες τρεις έως έξι εβδομάδες θα είναι κρίσιμες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε. Πρόσθεσε ότι μπορεί να διαρκέσει έξι εβδομάδες καθώς οι ΗΠΑ είναι μια "πολύ διαφορετική χώρα με ένα καυτό σημείο στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή και κρίσιμα σημεία.

" Η υπόλοιπη χώρα ανεβάζει θερμοκρασία.  Τις επόμενες τρεις έως έξι εβδομάδες, όλες αυτές οι περιοχές θα αρχίσουν να αυξάνονται ή θα έχουν την καμπύλη τους κατάθλιψη ή αμβλύνονται από την κοινωνική αποστασιοποίηση που συμβαίνει. Ο ιός θα μας πει. ". "

Είπε ότι ήταν πιο σκεπτικός για τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι σε θέση να άρουν τους περιορισμούς μόνο σε ένα μέρος του πληθυσμού. «Ζητώντας ένα υποσύνολο να παραμείνει προστατευμένο στη θέση του, να παραμείνει στο σπίτι, είναι πιο δύσκολο να το κάνουμε», επεσήμανε

Ο δεύτερος ειδικός συμφώνησε ο Δρ Arnold Monto, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, δήλωσε : "Συμφωνώ ότι σε 3 εβδομάδες θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί. Θα χτυπά διαφορετικές κοινότητες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικές εντάσεις, γι 'αυτό είναι δύσκολο να γενικεύσετε Ωστόσο, συμφωνώ γενικά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δράση τώρα από την άποψη της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι τόσο σημαντική ».

Η επιδημιολογία έχει ενημερώσει την αμερικανική, βρετανική και άλλη κυβερνητική πολιτική καθώς παρέχει ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με το πού και με ποιο τρόπο οι λοιμώξεις εξαπλώνονται.

Μια πρόσφατη αξιολόγηση των περιορισμών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν, για παράδειγμα, βασισμένη στη μοντελοποίηση από το Imperial College του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία χειροτέρεψε σημαντικά την πρόβλεψή του για το πόσοι άνθρωποι θα χρειάζονταν εντατική νοσηλεία στο νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Ιταλία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης