Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξάνονται, η ζήτηση καυσίμων υποχωρεί καθώς αρχίζουν οι παρενέργειες από τον κορωνοϊό

ΕΙΑ: Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξάνονται, η ζήτηση καυσίμων υποχωρεί καθώς αρχίζουν οι παρενέργειες από τον κορωνοϊό

 Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαρτίου σε 455,4 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όμως η ζήτηση για καύσιμα διάρκειας μιας εβδομάδας σημειώσε τη μεγαλύτερη πτώση από το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη, 25.3.2020 στις πρώτες αναλύσεις για την επίδραση της αυξανόμενης πανδημίας κορωνάριου τη ζήτηση ενέργειας της χώρας.

Το μέτρο της προσφοράς των προϊόντων EIA, ενδεικτικό για τη ζήτηση των Η.Π.Α., έδειξε 2,1 εκατομμύρια βαρέλι την ημέρα την τελευταία εβδομάδα στα 19,4 εκατομμύρια bpd.

Τα προϊόντα βενζίνης μειώθηκαν κατά 859.000 bpd - παρόλο που ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να δείχνει αύξηση κατά 1,2% για τον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων από ένα χρόνο πριν.

Η ζήτηση καυσίμων μειώθηκε στα 1,47 εκατομμύρια bpd, μια πτώση κατά 18% για την εβδομάδα και ένα ποσοστό που θα επιδεινωθεί με τις περισσότερες πτήσεις παγκοσμίως. Το παραγόμενο προϊόν απόσταξης ήταν εκτός λειτουργίας κατά 5% την εβδομάδα.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαρτίου σε 455,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα, τα οποία έχουν αυξηθεί για εννέα ίσες εβδομάδες, αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται τις ερχόμενες εβδομάδες καθώς η ζήτηση καυσίμων μειώνεται.

Στο κέντρο διανομής Cushing στην Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 858.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Ωστόσο, τα διυλιστήρια συνέχισαν να λειτουργούν με σχετικά υψηλά ποσοστά για την εποχή. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 87,3% της διαθέσιμης παραγωγικής τους ικανότητας.

Οι ροές των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 18.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα,.

Οι εταιρείες διύλισης μειώνουν τα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο, εν αναμονή των επόμενων εβδομάδων χαλαρής ζήτησης

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 239,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 657.000 βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 679.000 βαρέλια την εβδομάδα σε 124,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 65 σεντς ή 2,7% στα 23,36 δολάρια το βαρέλι στις 10:45 π.μ. (1445 GMT), ενώ ο Brent υποχώρησε 72 σεντς στα 26,42 δολάρια το βαρέλι.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 106.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης