Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

25η Μαρτίου: Παρέλαση μαχητικών σε όλη την Ελλάδα

25η Μαρτίου: Παρέλαση μαχητικών σε όλη την Ελλάδα
Oι πολιτικοί αρχηγοί τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό έχοντας απόσταση ενός και πλέον μέτρου ο ένας από τον άλλον
Μια εντελώς διαφορετική επέτειος για την 25η Μαρτίου εορτάστηκε φέτος, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφώσει και στην Ελλάδα η πανδημία του κορωνοϊού.
Χωρίς παρελάσεις, χωρίς αγήματα και χωρίς κόσμο στον δρόμο, η επέτειος για την απελευθέρωση της Ελλάδας εορτάστηκε με ένα λιτό τελετουργικό, αλλά και με πτήσεις μαχητικών σε όλη τη χώρα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πολιτικών αρχηγών Αλέξη Τσίπρα, Φώφης Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μάλιστα οι πολιτικοί αρχηγοί τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό έχοντας απόσταση ενός και πλέον μέτρου ο ένας από τον άλλον. Η τελετή ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Μόλις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πολιτικούς και στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες και στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγο αργότερα αποχώρησαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ήταν μία έρημη πόλη, χωρίς κόσμο στους δρόμους. Μόνο οι σημαίες στα μπαλκόνια θύμιζαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Μαχητικά και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αθήνα.
Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθετε στεφάνι, στον αττικό ουρανό πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Οι εικόνες από τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν για άλλη μία χρονιά εντυπωσιακές.
Λίγη ώρα αργότερα, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου έγινε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρέλαση μαχητικών σε όλη την Ελλάδα

Μπορεί οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου να ματαιώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού, αφού η χώρα έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα προστασίας για τους πολίτες, ωστόσο μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης