Ενέργεια

Birol (IEA): Πιο απαραίτητες από ποτέ για κάθε χώρα οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας λόγω του coronavirus

Birol (IEA): Πιο απαραίτητες από ποτέ για κάθε χώρα οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας λόγω του coronavirus
Ο Βirol προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το όφελος της καθαρής ενέργειας ως μέρος κυβερνητικών σχεδίων

Πιο απαραίτητη από ποτέ είναι η επιστράτευση των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας για κάθε χώρα, δεδομένης της πανδημίας του coronavirus, σύμφωνα με τον Fatih Birol.

Οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της ηλιακής, αιολικής, του υδρογόνου και της δέσμευσης άνθρακα, θα πρέπει να αποτελέσουν κεντρική προϋπόθεση κάθε κυβερνητικού σχεδίου τόνωσης, τόνισε ο κ. Birol, εξηγώντας ότι η τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε από την κρίση του κοροναϊού έχει επισημάνει το βαθμό στον οποίο οι σύγχρονες κοινωνίες βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια.

Λόγω του κορωναϊού, εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους, καταφεύγουν στην τηλεργασία για να κάνουν τις δουλειές τους, σε δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να κάνουν τα ψώνια τους και να παρακολουθήσουν ροές βίντεο για να βρουν ψυχαγωγία.

Ο Βirol προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το όφελος της καθαρής ενέργειας ως μέρος κυβερνητικών σχεδίων τόνωσης σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών ζημιών από την κρίση. Η καθαρή ενέργεια θα φέρει τα δίδυμα οφέλη της τόνωσης των οικονομιών και της επιτάχυνσης των καθαρών ενεργειακών μεταβάσεων, είπε.

Σημείωσε ότι μια αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στηρίζει όλες αυτές τις υπηρεσίες, καθώς και συσκευές τροφοδοσίας που θεωρούνται δεδομένες, όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και λαμπτήρες.

Οι οικονομίες των παραγωγών πετρελαίου αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις

Ο επικεφαλής του IEA εξέτασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κατάσταση με την πανδημία του coronavirus.
Αναγνωρίζοντας αυτές τις αυξανόμενες διαρθρωτικές πιέσεις, ορισμένοι παραγωγοί ανακοίνωσαν φιλόδοξες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με στόχο τη διαφοροποίηση των οικονομιών τους και την προώθηση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.
Ο Birol συνέστησε επίσης ότι, καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιταχύνουν τις μεταβάσεις καθαρής ενέργειας, δεν πρέπει να ξεχνούν τη σημασία των αερίων χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως το βιομεθάνιο και το βιοαέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης