Διεθνή

Πακέτο 356 δισ ίσο με το 10% του ΑΕΠ ετοιμάζει η Γερμανία, 100 δισ για αγορές μετοχών - 156 δισ το νέο χρέος

Πακέτο 356 δισ ίσο με το 10% του ΑΕΠ ετοιμάζει η Γερμανία, 100 δισ για αγορές μετοχών - 156 δισ το νέο χρέος
Δραστικές παρεμβάσεις αλλάζουν ριζικά την αντίληψη της γερμανικής οικονομίας
H Γερμανία προχωρά σε ένα πακέτο 156 δισ ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της με πρόσθετο δανεισμό, επιτρέποντας παράλληλα και σε πρόσθετα  υφιστάμενα 200 δισ να εισέλθουν σε ένα συνολικό πακέο για να βοηθήσουν την οικονομία να ανταπεξέλθει στην κρίση του Coronavirus.
Τα 100 δισ θα είναι fund σταθεροποίησης που θα εισέρχεται κατευθείαν στις μετοχικές αξίες των μεγάλων γερμανικών εισηγμένων και 100 δισ από την κρατική KFW για επιχειρήσεις που προσπαθούν να διασωθούν, συνολικά δηλαδή 356 δισ.
Τις πληροφορίες αυτές σύμφωνα μα το CNBC έχουν δώσει πηγές προσκέιμενες στην κυβέρνηση μαζί με ένα πρώτο Draft του σχετικού νομοσχεδίου.
Το πακέτο αντιστοιχεί στο 10% του γερμανικού ΑΕΠ.

Τα κονδύλια αλλάζουν την σχέση του χρέους
Ο Scholz είχε ήδη ανακοινώσει την Παρασκευή το πρωί στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι θα προβεί σε νέο δανεισμό.
«Το συνολικό χρέος της Γερμανίας είναι σήμερα κάτω από το 60% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια δανεισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού», όπως δήλωσε.
Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός πρόκειται να εγκριθεί στο ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ήδη τη Δευτέρα και στη συνέχεια από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (των κρατιδίων) (Bundesrat) μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης