Επικαιρότητα

Στα 2 τρισ δολάρια ανεβάζει ο Λευκός Οίκος το πακέτο διάσωσης - Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με την Γερουσία

Στα 2 τρισ δολάρια ανεβάζει ο Λευκός Οίκος το πακέτο διάσωσης - Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με την Γερουσία
Δηλώσεις Kudlow για την επέκταση του πακέτου διάσωσης και υπέρβαση του ογκώδους ποσού των 2 τρισ δολ
Ανεβάζουν το πακέτο διάσωσης στα 2 τρις οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Larry Kudolw διευθυντή των οικονπομικών συμβούλων του προέδρου Trump.
To πακέτο αντιστοιχεί στο 10% του αμερικανικού ΑΕΠ και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στην Γερουσία.
Το πακέτο διπλασιάστηκε και επισπεύδεται η ψήφισή του στην Γερουσία την Δευτέρα 23/3.
Σημείωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν φοροαπαλλαγές παρά το γεγεονός ότι ακόμα συτό δεν έχει συμφωνηθεί.
Η πίεση για να ολοκληρωθεί το πακέτο είναι τεράστια μέχρι την Δευτέρα και οι η Γερουσία πιέζει για συμφωνία με τον Trump μέχρι την Δευτέρα.
Το πακέτο αυτό είναι το τρίτο μετά τα 8,3 δισ που έχουν διατεθεί στον τομέα της υγεία και της έρευνας.
Η κυβέρνηση ανζητά εναγωνίως προμήθειες σε ιατρικό υλικό και οι GM και TESLA, που έκλεισε 2 εργοστάσιά της είναι πρόθυμες να βοηθήσουν αλλά δεναποκλείεται να δούμε και επίταξη.
Ανησυχία υπάρχε και για την ανεργία που αναμένεται να φτάσει στα 3 εκατ Αμερικανούς.
Ο WHO αναφέρει ότι τουλάχιστον 21 νέες θεραπείες είναι σε ανάπτυξη για να αντιμετωπιστεί ο ίός.

Tα στοιχεία επιδεινώνονται

Παγκοσμίως οι νεκροί έχουν φθάσει τους 12.762 και τα κρούσματα στα 299.061 ενώ αυτοί που ασθένησαν αλλά θεραπεύτηκαν ανέρχονται σε 91.540.
Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της καταστροφής, ξεπερνώντας την Κίνα με 4.825 νεκρούς πραγματικό σοκ.
Η Ευρώπη της ελευθερίας, έχει μετατραπεί σε Ευρώπη του φόβου και των περιορισμών.
Εκεί όπου η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και αγαθών, ήταν η σημαία της ύπαρξής της το ένα κράτος μετά το άλλο «σφραγίζει» τα σύνορα του και θέτει αυστηρά, περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις πολιτών, κλείνει κάθε είδους εμπορική επιχείρηση και δραστηριότητα, με εξαίρεση τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα και μπαίνει σε καραντίνα.
Τα μέτρα αυτά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες τα αποδίδουν στην έκτακτη κατάσταση με την οποία όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι αντιμέτωπα.
Δραματική η κατάσταση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που πλήττεται βαριά από την πανδημία, αφού μετρά παγκοσμίως τα περισσότερα θύματα.
Τα κρούσματα στην Ευρώπη φτάνουν τις 127.000 (περισσότερα από την Κίνα που έχει καταγράψει 80.928), οι νεκροί ξεπερνούν τους 6.000 ενώ πάνω από 4.901 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (έναντι 3.557 στην Κίνα).
Και όλα αυτά τη στιγμή που η επιδημία είναι ακόμη εν εξελίξει στην Ευρώπη, ενώ η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 20/3 πως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην ηπειρωτική χώρα, και ότι τα κρούσματα που αναφέρθηκαν, είναι εισαγόμενα, δηλαδή αφορά πολίτες που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Αλλά και στις ΗΠΑ, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, αν και ακόμα τα κρούσματα (14.145) και οι θάνατοι (206) δεν έχουν καμία σχέση με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Η προοπτική ωστόσο ότι η πανδημία θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον 18 μήνες, ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι αισθάνεται ως «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου», κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Την ίδια στιγμή όλα τα κράτη αυστηροποιούν κατά το μέγιστο τους περιορισμούς στα σύνορά τους, απαγορεύοντας την είσοδο στο έδαφός τους στους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αντιμετωπίσου την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Και ενώ όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να περιορίσει όσο είναι δυνατό τη διασπορά του ιού, και ενώ διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί προσπαθούν να στηρίξουν τις προσπάθειες και τις οικονομίες των κρατών, άγνωστο είναι ακόμη πότε θα έρθει η κορύφωση και η ύφεση της πανδημίας, δεδομένου ότι η ανακάλυψη του εμβολίου αργεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης