Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

CITI: Το πετρέλαιο μπορεί να πέσει στα 5 δολάρια το βαρέλι - Moody s: Ο πιο εκτεθειμένος κλάδος

CITI: Το πετρέλαιο μπορεί να πέσει στα 5 δολάρια το βαρέλι - Moody s: Ο πιο εκτεθειμένος κλάδος
Νέα υποχώρηση 10% του αργού
Report shock για το πετρέλαιο από την Citi που δείνει τιμή στόχο τα 5 δολάρια για το WTI (αργό) και τα 10 δολάρια για το brent.
Παράλληλαη Mizuho Sec είναι στην ίδια γραμμή διαβλέποντας μεγάλη αδυναμία στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.
Την ίδια ώρα στο Tεξας σκέφθονται το απίθανο, όπως να επιβάλουν περιορισμό στην παραγωγή.
Βασικοί CEO των εταιριών απευθύνθηκαν στην επιτροπή της  αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής που επιβλέπει τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ζητώντας έλεγχο στην παραγωγή, σύμφωνα με την Wall Street. O επίτροπος R. Sitton πρότεινε εξοδρθολογισμό της παραγωγής με μείωση κατά 10%.

Σύμφωνα με την Moody s οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου είναι στην βαθμίδα του μεγαλύτερου ρίσκου για να υποστούν χρεοκοπίες.
Τα συνολικά χρέη είναι 32 δισ δολάρια και ωριμάζουν μεταξύ του τρέχοντος έτους και του 2024.


Το πετρέλαιο υποχώρησε πάνω από 10% την Παρασκευή 20.3.2020, ακόμη και όταν τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου έριξαν πρωτοφανή βοήθεια στην παγκόσμια οικονομία για να σταματήσουν την ύφεση που προκαλείται από κορωνοϊό και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπαινίχθηκε ότι μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και τη Ρωσία.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου για το μήνα Απρίλιο υποχώρησαν 2,69 δολάρια ή 10,92% στα 23,08 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα συμβόλαια του Brent μειώθηκαν κατά 1,25 δολ., ή 4,4%, στα 27,20 δολάρια ανά βαρέλι.
"Η ανησυχία μου σχετίζεται με την πιθανότητα περισσότερων περιορισμών κινητικότητας ανά τον κόσμο, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν περαιτέρω τη ζήτηση πετρελαίου.
Ως εκ τούτου, το χειρότερο πιθανότατα δεν έχει τελειώσει για τις τιμές του πετρελαίου. "
Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ και το Brent έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία να αυξήσει την προσφορά.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης