Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πριν τη διάσωση η Ιταλία, λόγω κορωνοϊού - Αίτημα για χρήση των κεφαλαίων του ESM υποβάλλει ο Conte

tags :
Ένα βήμα πριν τη διάσωση η Ιταλία, λόγω κορωνοϊού - Αίτημα για χρήση των κεφαλαίων του ESM υποβάλλει ο Conte
Μιλώντας στους Financial Times την Πέμπτη, ο Conte δήλωσε ότι "ο χρόνος είναι ουσιαστικός" στον αγώνα κατά του ιού
Ένα βήμα πριν από το αίτημα διάσωσης βρίσκεται η Ιταλία, η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει το ταμείο διάσωσης για τη μείωση του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία συνεχίζει να αυξάνεται.
Η Ιταλία αγωνίζεται με τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ευρώπη.
Ο αριθμός των θανάτων του ξεπέρασε τώρα την Κίνα - όπου ο ιός αρχικά εμφανίστηκε στα τέλη του 2019.
Μιλώντας στους Financial Times την Πέμπτη, ο Conte δήλωσε ότι "ο χρόνος είναι ουσιαστικός" στον αγώνα κατά του ιού.
Το έθνος της νότιας Ευρώπης βρίσκεται σε εθνικό lockdown για περισσότερο από μία εβδομάδα, με τον πληθυσμό να επιτρέπεται μόνο να πάει στο φαρμακείο και τα μικρά παντοπωλεία.
Ο ιός έχει οδηγήσει την ιταλική οικονομία σε αδράνεια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η Ρώμη δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από μια ύφεση το 2020.
Ο Conte δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο των 500 δισ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια της κρίσης κρατικού χρέους της τελευταίας δεκαετίας για χρηματοδότηση χωρών.
"Η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να ανοίξουμε τα πιστωτικά όρια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε όλα τα κράτη μέλη για να τα βοηθήσουμε να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε κράτος μέλος θα λογοδοτεί πλήρως για τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται οι πόροι, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ref: Πτώση 8% στο ΑΕΠ της Ιταλίας το α' 6μηνο του 2020 λόγω κορωνοϊού

Το πρώτο εξάμηνο το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 8% στην Ιταλία εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο οικονομικών και κοινωνικών ερευνών Ref.
Aρχικά η σχετική μείωση είχε υπολογιστεί ότι στη χειρότερη περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε το 3%.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κέντρο ερευνών, η οικονομική ύφεση θα γίνει πιο αισθητή κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με δυνατότητα μιας κάποιας ενδεχόμενης ανάκαμψης μετά τον Ιούλιο.
Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις οφείλονται στο ότι στο κλείσιμο πολλών εμπορικών δραστηριοτήτων προστίθεται τώρα και η βαθμιαία διακοπή της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη υιοθέτηση ακόμη πιο αυστηρών μέτρων.

Η Ιταλία μετράει τους περισσότερους νεκρούς από οποιαδήποτε χώρα λόγω του κορωνοιού

Η κατάσταση στην Ιταλία πραγματικά σοκάρει.
Η Ιταλία μετράει τους περισσότερους νεκρούς από οποιαδήποτε χώρα λόγω του κορωνοιού καθώς έφθασαν τους 3.405 ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 41.000.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι οι νεκροί αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και μάλιστα επιστρατεύτηκαν φορτηγά του στρατού για να μεταφέρουν τους νεκρούς στους χώρους ταφής.
Την ίδια στιγμή οι δύο χώρες με αυξανόμενο ρυθμό νεκρών είναι το Ιράν με 1.284 και η Ισπανία με 830 νεκρούς.
Ειδικά στην Ιταλία τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.
Το 59,7% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν άνω των 60 ετών
Παραδόξως μόλις το 21% των κρουσμάτων στην Νότια Κορέα και το 15,5% των κρουσμάτων στην Γερμανία ήταν της ίδιας ηλικιακής ομάδας.
Αντίθετα, στην Ιταλία το ποσοστό των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 80 ετών είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσοστό του γενικού πληθυσμού με ηλικία άνω των 80 ετών. Είναι γνωστό ότι η θνητότητα αυξάνει σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη διαφορά στη θνητότητα μεταξύ των χωρών.
Γιατί όμως φαίνεται μόνο στην Ιταλία ο κορωνοϊός να προσβάλει περισσότερο τους ηλικιωμένους ενώ δεν συμβαίνει αυτό στη Γερμανία και στη Νότια Κορέα;
Διότι η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων.
Η Ιταλία ακολούθησε επιλεκτική εξέταση ύποπτων κρουσμάτων για κορωνοϊό, σε αντίθεση με τη Γερμανία και την Νότια Κορέα που κάνουν μαζικές συλλογές δειγμάτων και αναλύσεων.
Μέχρι πρόσφατα, η Νότια Κορέα είχε πραγματοποιήσει πάνω από 250.000 αναλύσεις.
Στην Ιταλία το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να ξεπερνάει τις 250.000.
Το ίδιο φαινόμενο πιθανότατα θα ισχύσει και στην Ελλάδα καθώς πολλοί νέοι, φοιτητές και άλλοι έφυγαν από την Αθήνα και έχουν πάει στην επαρχία οπότε μπορεί ως φορείς να μεταφέρουν τον κορωνοιό σε χωριά, επαρχιακές πόλεις και ηλικιωμένους

Πολλοί ειδικά νέοι κυκλοφορούν έχουν τον ιό αλλά είναι ασυμπτωματικοί και φυσικά δεν χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, αυτοί εξελίσσονται σε super spreaders σε όλη τη χώρα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALYFIVE_0.png?itok=Xy1P_2I9

Σοκάρουν οι θάνατοι

Η Ιταλία με πληθυσμό μόλις 60,5 εκατομμυρίων, ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς από τον κορωνοιό.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοιού στην Ιταλία ανέρχεται σε 41.035 από 35.713 στις 17 Μαρτίου 2020.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην Ιταλία είναι περίπου το μισό της Κίνας, η οποία ανέφερε μηδέν νέα περιστατικά στο Wuhan - το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας Μέχρι στιγμής, ένας στους δώδεκα ανθρώπους που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Ένα εκπληκτικό βίντεο που έχει κάνει τον γύρο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης - και τώρα έχει αναπαραχθεί από το BBC - δείχνει ότι ο ιταλικός στρατός βοηθά να μεταφερθούν φέρετρα σε νεκροταφεία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει την καραντίνα σε εθνικό επίπεδο πέρα από τις 3 Απριλίου 2020, επειδή πάρα πολλοί Ιταλοί αγνοούν τις οδηγίες.
Μόνο 475 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 18 Μαρτίου από τον Κορωνοιό.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Screen%20Shot%202020-03-19%20at%207.43.27%20AM.png?itok=suASNpKI
Image

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης