Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Νέα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου - Στο +1,33% και τα 28,85 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου - Στο +1,33% και τα 28,85 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Αστάθμητος παράγοντας ο coronavirus

Σε ανοδική τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές πετρελαίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απογοητευτικές συνεδριάσεις.
Ειδικότερα, το brent ενισχύεται κατά +1,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 28,85 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια ώρα που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 26,05 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang, η «εκπληκτική ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου χθες οφείλεται κυρίως στην παρέμβαση των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου, μέσω της αύξησης των στρατηγικών αποθεμάτων και της μείωσης παραγωγής».
Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διάρκεια του κορωνοϊού και τον αντίκτυπο που θα έχει στην παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση, δεδομένου ότι όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε lockdown».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη 19/9/2020 ότι θα συμμετάσχει στον πόλεμο για τις τιμές πετρελαίου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας την κατάλληλη στιγμή, λέγοντας ότι οι χαμηλές τιμές βενζίνης είναι καλές για τους καταναλωτές των Η.Π.Α, ακόμη και αν βλάπτουν τη βιομηχανία.
Ο Trump μίλησε για τις αγορές πετρελαίου με τον πρίγκιπα του Σαουδάραβα Mohammed bin Salman στις 9 Μαρτίου. Επιπλέον, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, John Abizaid, μίλησε με τον υπουργό ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη Πέμπτη για τις αγορές πετρελαίου αλλά έχουν γίνει ελάχιστα γνωστά σχετικά με αυτές τις συνομιλίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης