Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Oι ΗΠΑ ενισχύουν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου τους με 30 εκατ. βαρέλια

Oι ΗΠΑ ενισχύουν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου τους με 30 εκατ. βαρέλια
Η αγορά του πετρελαίου θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου
 
Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 ότι θα αγοράσει μέχρι και 30 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου για το στρατηγικό αποθεματικό της χώρας.
Η αγορά θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου και θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, για την αύξηση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης και την ενίσχυση των Αμερικανών παραγωγών αργού.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στις δεξαμενές του Τέξας και της Λουιζιάνα είναι διαθέσιμα 77 εκατομμύρια βαρέλια.
Το υπουργείο «φαίνεται να δημιουργεί πολλαπλές διαδρομές για να εκπληρώσει το αίτημα του Προέδρου Donald Trump για την κάλυψη των στρατηγικών αποθεμάτων», ανέφεραν οι αναλυτές της ClearView Energy Partners σε σημείωμα προς τους πελάτες. 
«Θεωρούμε τη σημερινή δράση απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρωσης των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του».
Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 12% την Πέμπτη 19 Μαρτίου, σε σχεδόν 23 δολάρια το βαρέλι, μετά από ένα δραματικό τριήμερο που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού και ο πόλεμος τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, οδηγώντας τις τιμές στα τάρταρα.
Τα βαρέλια θα παραδοθούν από την 1η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου και οι προτάσεις εξαγοράς πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 26 Μαρτίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης