Πετρέλαιο

Στα 15-20 δολ. ανά βαρέλι εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Lukoil την πτώση των τιμών πετρελαίου

Στα 15-20 δολ. ανά βαρέλι εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Lukoil την πτώση των τιμών πετρελαίου
Η μείωση της παραγωγής της Ρωσίας προσδιορίζεται το 2022-2023

Στο επίπεδο των 15-20 δολ/βαρέλι εκτιμά, ο Αντιπρόεδρος της Lukoil, Leonid Fedun, ότι θα σταματήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RBC, έκανε σχετική αναφορά στα τρία επίπεδα αντίστασης . «Έχουμε κάνει μια τεχνική ανάλυση. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε τεχνική ανάλυση στηρίζεται σε υποκειμενικές εκτιμήσεις. Το πρώτο επίπεδο αντίστασης είναι τώρα, στα 32 δολ./βαρέλι, το δεύτερο είναι 15-20 δολ».
Σύμφωνα με τον Fedun η αποτυχία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ τον Μάρτιο συνέβαλε περίπου 20 δολάρια ανά βαρέλι στην πτώση των τιμών του πετρελαίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ζημιά από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση να κυμαίνεται από 20 έως 18 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Ρωσίας ενδέχεται να αρχίσει να μειώνεται το 2022 με την τιμή του πετρελαίου να παραμένει κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι. «Σύμφωνα με τα σενάρια που αναθεωρούμε επί του παρόντος, σε περίπτωση αποτυχημένης συμφωνίας του OPEC + και τιμών πετρελαίου κάτω από 35 δολ./βαρέλι,η παραγωγή στη Ρωσία θα αρχίσει να μειώνεται το 2022-2023».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης