Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Καμία παρέκκλιση από την προθεσμία της 23ης Μαρτίου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Καμία παρέκκλιση από την προθεσμία της 23ης Μαρτίου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος
Παρά το βαρύ κλίμα λόγω της πανδημίας, στόχος του ΥΠΕΝ είναι να δώσει ένα σήμα ισχυρής δέσμευσης στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις
Κανονικά, όπως όλα δείχνουν θα εξελιχθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας η οποία λήγει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της πανδημίας του COVID -19 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φαίνεται ότι έχει επιλέξει μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας να δώσει ένα σήμα αποφασιστικότητας αλλά και ισχυρής δέσμευσης στο πρόγραμμα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να υποτιμώνται οι γενικότερες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας και αφού εξετάστηκε το σενάριο να δοθεί και δεύτερη αναβολή (η πρώτη προθεσμία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος έληγε στις 6 Μαρτίου) προκρίθηκε η επιλογή της ολοκλήρωσης αυτής της πρώτης φάσης.

Παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον εγχώριων παικτών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα οι σύμβουλοι της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης μετά και την υποβολή κάποιων αιτημάτων παράτασης, είχαν διερευνητικές επαφές με τους πιθανούς ενδιαφερομένους. Από τις επαφές αυτές προέκυψε ότι παρά το κλίμα της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία, το ενδιαφέρον ειδικά των εγχώριων παικτών του τομέα της ενέργειας παραμένει ισχυρό, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιες -μια ή δυο- ξένες εταιρίες που πιθανώς θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Από ελληνικής πλευράς ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση έχουν εκδηλώσει τα ΕΛ-ΠΕ, η Μυτιληναίος και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής τόσο της Motor Oil όσο και του ομίλου Κοπελούζου.

Ως εκ τούτου εκτιμήθηκε ότι είναι προτιμότερο να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού τώρα, και όσο ακόμη είναι νωρίς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου των νομιμοποιητικών εγγράφων και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα περάσουν στην επόμενη φάση, στη διάρκεια της οποίας θα ανοίξει το Virtual Data Room για να ελέγξουν οι ενδιαφερόμενοι την εταιρία και να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης