Χρηματιστήριο & Αγορές

Ρημπάουντ 6% της Wall και 2% στην Ευρώπη - Τα νέα σχέδια για CPFF - Στις 2525 μονάδες +6% έκλεισε ο S&P

tags :
Ρημπάουντ 6% της Wall και 2% στην Ευρώπη - Τα νέα σχέδια για CPFF - Στις 2525 μονάδες +6% έκλεισε ο S&P
Tεχνικό ρημπάουντ στις αγορές αλλά και σε αναμονή για τα νέα πακέτα
Mε υψηλό τις 21.379 μονάδες και χαμηλό τις 19.882 ο DOW κινείται με άνοδο 5% στις 21.237 μονάδες και ο S&P αντίστοχα με άνοδο 6% στις 2529 μονάδες με υψηλό στις  2553 και χαμηλό στις 2367.
Το Reuters μεταδίδει ότι η Federal Reserve επεξεργάζεται την επαναφορά ενός μέτρου που είχε υιοθετηθεί στην κορύφωση της κρίσης του 2009 εξετάζει η Federal Reserve, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, και το οποίο ακούει στο αρτικόλεξο... CPFF (Commercial Paper Funding Facility).
Το CPFF προσφέρει χρηματοδότηση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδότησης των εμπορικών ομολόγων τους.
Στόχος αυτού του μέτρου είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα στις αγορές χρήματος βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με το Reuters οι ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν και εντός της ημέρας.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Donald Trump προωθεί μέτρα στήριξης ύψους 850 δισ. ευρώ για την αμερικανική οικονομία, λόγω κορωνοϊού.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξελιχθεί σε μια ασύμμετρη απειλή για όλο τον πλανήτη, την ώρα που η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις των πολιτών τους, κλείνουν σύνορα, διακόπτουν πτήσεις και τίθενται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουν τον «αόρατο εχθρό».
Είναι χαρακτηριστικό πως στα διαγγέλματα τους τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έκαναν λόγο για «πόλεμο» σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσαν σε περίοδο ειρήνης σχετικά με τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των πολιτών τους, ενώ δε δίστασαν να προειδοποιήσουν ότι όσοι παραβούν τα μέτρα, θα είναι αντιμέτωποι με σκληρές ποινές.
Πτώση -9,76% στις 74,62 μονάδες για το δείκτη φόβου VIX
Κέρδη +2,25% κατέγραψε ο δείκτης DAX στην Φρανφούρτη στις 8.939 μονάδες.
Κέρδη +2,84% κατέγραψε ο δείκτης CAC στις 3991 μονάδες.
Άνοδος +2,23% στις 15.314 μονάδες ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο.

Νέο πακέτο μέτρων 850 δισ δολ

Πακέτο μέτρων ύψους 850 δισ. δολαρίων με στόχο τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Washington Post.
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin θα συζητήσει το σχέδιο της κυβέρνησης με τη Γερουσία, σήμερα Τρίτη.
Στόχος είναι να πλημμυρίσει η αγορά με ρευστότητα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μέσω μείωσης της φορολογίας ή άλλου μηχανισμού, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι.
Συγκεκριμένα 50 δισ. δολ. θα διοχετευθούν στις αεροπορικές εταιρείες.
O υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει:
-Φορολογικές ελαφρύνσεις για μερίδα φορολογούμενων και μικρές επιχειρήσεις.
Η ρευστότητα αναμένεται να βελτιωθεί κατά 200 δισ. δολάρια
-Εγγύηση δανείων για αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Ο Mnuchin ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρόκειται για bailouts.
- Περισσότερα δάνεια μέσω των Ενώσεων Μικρών Επιχειρήσεων (SBA)
Σύμφωνα με τον Mnuchin η επίδραση από τον κορωνοϊό έχει υποεκτιμηθεί παγκοσμίως, ενώ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Trump είναι σταθερά προσανατολισμένος για την προστασία των επιχειρήσεων.

Nεότερες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών
Να εγκρίνει πακέτο τόνωσης 1 τρισεκ. δολαρίων για την οικονομία ζητά από το Κογκρέσο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, υπογραμμίζοντας πως οι μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και οι εργαζόμενοι χρειάζονται στήριξη.
Το εν λόγω πακέτο θα περιλαμβάνει δάνεια, απευθείας χορήγηση επιταγών στους Αμερικανούς πολίτες, παροχή ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις, για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία.
Ο κ. Mnuchin τόνισε, στους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα.
Η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 400 δισ. που αφορούν την εκτελεστική εξουσία, μεταξύ των οποίων και η παράταση της διορίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων, επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση του ήδη πολύ υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους, σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα να ανησυχούμε» και ότι το θέμα θα συζητηθεί μετέπειτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης