Τελευταία Νέα

ΔΕΗΑΝ: Έγκριση από το ΥΠΕΝ σύστασης εταιρείας ειδικού σκοπού για εκμετάλλευση 4 γεωθερμικών πεδίων

ΔΕΗΑΝ: Έγκριση από το ΥΠΕΝ σύστασης εταιρείας ειδικού σκοπού για εκμετάλλευση 4 γεωθερμικών πεδίων

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα πεδία Λέσβου, Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου, Νισύρου και Μεθάνων για την ανάπτυξη γεωθερμικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών 

Το «πράσινο φως» δόθηκε στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες από το ΥΠΕΝ για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για την εκμετάλλευση των τεσσάρων γεωθερμικών πεδίων, Λέσβου, Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου, Νισύρου και Μεθάνων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, εγκρίνεται η σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «Γεωθερμικός Στόχος Δύο (ΙΙ) Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτροπαραγωγής απόΓεωθερμία» και το διακριτικό τίτλο (δ.τ.): «Γεωθερμικός Στόχος Δύο (ΙΙ) Μονοπρόσωπη Α.Ε.», με σκοπό την εκμετάλλευση γεωθερμικού δυναμικού στα γεωθερμικά πεδία Λέσβου, Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου, Νισύρου και Μεθάνων.
Ιδρυτής και μοναδική μέτοχος της ανωτέρω εταιρείας είναι η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού εταίρου στο πεδίο της ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία, ο επιλεγείς εταίρος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των  μετοχών της εταιρείας  «Γεωθερμικός Στόχος Δύο(ΙΙ) Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

Όπως έγραφε το WorldEnergyNews, στα σχέδιά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να αξιοποιήσει τα γεωθερμικά πεδία υψηλής θερμοκρασίας τεσσάρων περιοχών (Β. Λέσβου, Νισύρου, Μήλου – Κίμωλου – Πολύαιγου και χερσονήσου Μεθάνων), για τα οποία έχει μισθώσει από το ελληνικό Δημόσιο τα αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης. Τα σχέδια αυτά θα υλοποιηθούν παράλληλα με τις επενδύσεις σε νέες αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες, οι οποίες θα αποτελέσουν το κύριο όχημα της θυγατρικής της ΔΕΗ, για την κατακόρυφη αύξηση του χαρτοφυλακίου της στις ΑΠΕ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια»

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης