Επικαιρότητα

Georgieva (ΔΝΤ): Αιτήματα για χρηματοδότηση από 20 χώρες - Στη διάθεση της μάχης κατά του κορωνοϊού 1 τρισ. δολ.

tags :
Georgieva (ΔΝΤ): Αιτήματα για χρηματοδότηση από 20 χώρες - Στη διάθεση της μάχης κατά του κορωνοϊού 1 τρισ. δολ.
Η Georgieva δήλωσε πως το ΔΝΤ λάβει αιτήματα χρηματοδότησης από 20 χώρες
Νέα παρέμβαση για την ανάγκη λήψης περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων από τις κυβέρνησης ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva.
Σε ανάρτηση της στο blof του ΔΝΤ, η Georgieva επισημαίνει ότι το Ταμείο έχει λάβει από επιπλέον 20 χώρες  αιτήματα για χρηματοδοτικά προγράμματα και θα έχει επαφές μαζί τους τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με την ίδια το ΔΝΤ είναι έτοιμο να διαθέσει 1 τρισ. δολ. για δανεισμό επιχειρήσεων ώστε να βοηθήσει τα 189 μέλη κράτη του.
Η ίδια επεσήμανε ότι καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται γίνεται όλο και πιο απαραίτητος ο συντονισμός της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με την Georgieva, ενδεχομένως να χρειαστεί μια συντονισμένη δημοσιονομική δράση αντίστοιχη με εκείνη του 2008-2009.
Όπως επεσήμανε μόνο το 2009, οι χώρες του G20 διέθεσαν περίπου το 2% του ΑΕΠ τους ως μέτρα ή περίπου 900 δισ. δολ. σε σημερινά χρήματα.
«Γι'  χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, η ίδια επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες «θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τη ζήτηση και να τονώνουν την εμπιστοσύνη χαλαρώνοντας της χρηματοπιστωτικές συνθήκες και διασφαλίζοντας τη ροή πιστώσεων στην πραγματική οικονομία».
Μάλιστα, η ίδια έθεσε ως παράδειγμα την παρέμβαση της Fed χθες (16/3/2020).
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης