Τελευταία Νέα

Τασμανία: Παγκόσμιος ηγέτης των ΑΠΕ - Στόχος το 200% για το μερίδιο των ανανεώσιμων ως το 2040

Τασμανία: Παγκόσμιος ηγέτης των ΑΠΕ - Στόχος το 200% για το μερίδιο των ανανεώσιμων ως το 2040
Τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν οι λεπτομερείς δράσεις του σχεδίου

Η αυστραλιανή πολιτεία Τασμανία ανακοίνωσε την μακροπρόθεσμη στρατηγική της ως προς το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Ειδικότερο, ο στόχος των ανανεώσιμων πηγών προσεγγίζει το 200% μέχρι το 2040.
Πρόκειται για μια ανανεωμένη δέσμευση του κυβερνήτη Peter Gutwein, διαδεχόμενη την προηγούμενη του 100% έως το 2022.
Η νέα στρατηγική στοχεύει όχι μόνο στην κάλυψη του εγχώριου ενεργειακού εφοδιασμού της Τασμανίας, αλλά και στην εξαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε άλλα μέρη της Αυστραλίας και ενδεχομένως σε άλλες χώρες.
Οι βασικές τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την επίτευξη αυτού του στόχου και θα καταστήσουν την Τασμανία ένα πράσινο πόλο.

Το σχέδιο δράσης τον Απρίλιο

Ο Gutwein δήλωσε ότι ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και έως το 2027 η παραγωγή υδρογόνου για οικιακή χρήση και εξαγωγική δραστηριότητα θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος του σχεδίου.
Η κυβέρνηση της Τασμανίας αναμένει ότι το νέο σχέδιο όχι μόνο θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Αυστραλία, αλλά ενδεχομένως σε μια συνδυασμένη επένδυση ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία της Τασμανίας.
«Είμαι προσωπικά πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω πόσο μακριά έρχεται η Τασμανία. Μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, ο απώτερος στόχος μας είναι εφικτός. Η νέα ανακοίνωση τελικά, κάνοντας την οικονομία μας μια ανανεώσιμη οικονομία, θα καταστήσει την Τασμανία παγκόσμιο ηγέτη και παράδειγμα για άλλα μέρη του κόσμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter Rae, νυν πρόεδρος του WWEA και πρώην του Συμβουλίου Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Τασμανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης