Ενέργεια

ΔΕΠΑ: Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών - Οι κινήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΠΑ: Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών - Οι κινήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ
Έτοιμο ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας που εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία της
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου έχει, από την πρώτη στιγμή, λάβει έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της και των πολιτών από την πανδημία COVID-19.

Τα μέτρα ξεκίνησαν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα και επικαιροποιούνται συνεχώς, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει εκπονήσει ένα ακόμη και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΠΑ ξεκινά από τη Δευτέρα 16/03/2020, εκτεταμένο πρόγραμμα τηλεργασίας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων της να δουλεύουν εκ περιτροπής από το σπίτι τους, ελαχιστοποιώντας την προσέλευση στους χώρους της εταιρείας. Η ΔΕΠΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του φυσικού αερίου και συμβάλλοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, με γνώμονα το καλό όλων των πολιτών.

ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ενισχύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού

Την ίδια στιγμή,ενισχύονται τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν οι εταιρίες του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοιού.

Στόχος η διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της χώρας με το κρίσιμο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας και παράλληλα η προστασία των εργαζομένων τους, αλλά και ο περιορισμός της διάδοσης του ιού.

Έτσι, η ΔΕΗ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εφαρμόζει το μέτρο της ελεγχόμενης προσέλευσης στα καταστήματα της, ενώ έχει επεξεργαστεί ειδικά σχέδια για τη λειτουργία των υπηρεσιών της με μειωμένο προσωπικό, αφού ήδη έχουν ληφθεί οι γονικές άδειες που προέβλεψε η κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολείων αλλά και η χορήγηση αδειών στις ευπαθείς ομάδες του προσωπικού.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλες οι μονάδες της ΔΕΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, από σήμερα Δευτέρα (16/3) ενισχύει τα προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του COVID-19, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας και συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικοί του ομίλου συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα για την ενίσχυση του δικτύου, τη διόρθωση βλαβών και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της χώρας, ενώ όλοι οι Σταθμοί Παραγωγής βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχει εφαρμοστεί ήδη η προσέλευση ανά πέντε άτομα, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι καταγράφονται, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές συνιστά στους καταναλωτές να προτιμούν για την εξυπηρέτησή τους από το τηλεφωνικό κέντρο 11770, η την ιστοσελίδα www.dei.gr όπου μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ομίλου, αλλά και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα και χωρίς καμία χρέωση.

Επίσης έχει λάβει μέτρα για την συνεχή απολύμανση των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των εργαζομένων.

ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ από την πλευρά του από σήμερα Δευτέρα 16/3 στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων έχει δρομολογήσει υποχρεωτική τηλεργασία για όσους εργαζομένους είναι εφικτή η εξ αποστάσεως εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας, εκείνοι που εργάζονται για την ολοκλήρωση του Target Model, για τη συντήρηση του Συστήματος και για την ολοκλήρωση των έργων του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε χθες νέα εσωτερική οδηγία με την οποία επεκτείνει την τηλεργασία σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων του.

Ήδη δε από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν περιοριστείοι μετακινήσεις των εργαζομένων στις άκρως απαραίτητες, ενθαρρύνοντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας. Επίσης προωθήθηκε η τηλεργασία με άμεση εφαρμογή στις ευπαθείς ομάδες και σταδιακή επέκταση σε μεγάλο μέρος του προσωπικού, υιοθετήθηκαν αυστηρά μέτρα καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης όλων των εγκαταστάσεων καθώς και οχημάτων πανελλαδικά, ενώ το σύνολο του προσωπικού εφοδιάστηκε με υλικά πρόληψης και προστασίας.

Σε ό,τι αφορά στην προστασία των πελατών του, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα υποκαταστήματά του, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη αναβαθμίσει την τηλεφωνική του εξυπηρέτηση καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει, παράλληλα με τις υφιστάμενες υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά, όπως για παράδειγμα η δήλωση βλαβών μέσα από τον ιστότοπό του (www.deddie.gr).

Ταυτόχρονα έθεσε σε άμεση εφαρμογή Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο διασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας, με κεντρικό άξονα την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των κρίσιμων υποδομών που διαχειρίζεται.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι ομάδες διαχείρισης κρίσεων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας, είναι προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν όλα τα επιχειρησιακά και λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την εξάπλωση του ιού, εξασφαλίζοντας την ομαλή ηλεκτροδότηση όλης της χώρας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης