Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πέτσας: Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση – Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε με τρόμο

tags :
Πέτσας: Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση – Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε με τρόμο
Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι μένουμε σπίτι, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι είμαστε σε έκτακτη κατάσταση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας αναφέροντας ότι αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε όλοι με τρόμο.
«Πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι μένουμε στο σπίτι, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Πέτσας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κλείνει σταδιακά τους χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύ κόσμος για να περιοριστεί η διασπορά, καθώς και πολίτες χωρίς συμπτώματα μπορεί να είναι φορείς, ενώ και στο γραφείο του, και σε άλλα υπουργεία, και συνολικά στην κυβέρνηση διευκολύνεται όπου είναι δυνατό η εργασία από το σπίτι.
«Και ο πρωθυπουργός έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά του και έχει περιορίσει τις επαφές του μόνο σχετικά με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν συσκέψεις, που είναι ο κορονωϊός και οι προκλήσεις της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τη δουλειά της, τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφορικά με τις προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, προανήγγειλε πως θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι πρώτοι 200 που θα προσληφθούν, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές και για την αντιμετώπιση της τωρινής κρίσης αλλά και για γενικότερες ανάγκες του ΕΣΥ.
«Η κυβέρνηση εργάζεται σε τρία επίπεδα:
πρώτον με μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που κλείνουν αναγκαστικά στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας- και σήμερα αναμένεται ανακοίνωση μέτρων στήριξης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης,
δεύτερον με μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και
τρίτον με μέτρα προστασίας των θέσεων απασχόλησης» ανέφερε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως τα μέτρα θα εξειδικευτούν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα 16/3.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτά να καθυστερήσει οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία στην οικονομία, να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα και να εξασφαλίσει από τους εταίρους πως η επιβάρυνση δεν θα προσμετράται στους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι αν χρειάζεται, θα πρέπει να μειωθούν» τόνισε ο κ.Πέτσας.
«Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση, πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε.
Αν κάνουμε αυτά που πρέπει στο τέλος θα είναι μια περιπέτεια που θα τη θυμόμαστε, αλλά αν δεν τα κάνουμε θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε με τρόμο.
Έχουμε σχέδιο που φτάνει μέχρι το χειρότερο σενάριο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας είπε πως η Άγκυρα έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα προσπαθώντας να παίξει μεγαλύτερο ρόλο από αυτό που της αναλογούσε, όμως δυστυχώς για εκείνη συνεχίζει να απομονώνεται.
Για όσα έγιναν στο Έβρο, ο κ. Πέτσας είπε πως η Τουρκία επιχείρησε να εξάγει το πρόβλημά της υλοποιώντας έναν χρόνιο εκβιασμό με τους μετανάστες, εμείς κλείσαμε τα σύνορά μας για να προστατεύσουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας.
«Είναι ζήτημα ασύμμετρης απειλής προς την Ελλάδα.
Ο εκβιασμός απέτυχε.
Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης