Ενέργεια

ΗΠΑ: «Πάτωσε» διαγωνισμός για 25 άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γιούτα

ΗΠΑ: «Πάτωσε» διαγωνισμός για 25 άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γιούτα
Στα 237.559,60 δολ. οι συνολικές προσφορές
Δημοπρασία του αμερικανικού Bureau of Land Management για 25 άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Γιούτα έλαβε ως επί το πλείστον ελάχιστες προσφορές ύψους μόλις 2 δολ. ανά στρέμμα μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας της επίδρασης της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η πώληση που αντιπροσωπεύει 32.713,76 στρέμματα συγκέντρωσε συνολικές προσφορές ύψους 237.559,60 δολαρίων, σύμφωνα με την EnergyNet, η οποία πραγματοποίησε την online πώληση. Η μέση προσφορά των 30 δολαρίων ανά στρέμμα που προσφέρθηκε ήταν υψηλότερη από τις τρεις πιο πρόσφατες πωλήσεις αδειών της πολιτείας που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

Ένας απλός, άγνωστος πλειοδότης αποχώρησε με 13 από τις μισθώσεις. Η BLM Utah θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την πώληση αργότερα την Τρίτη.

Η πώληση έρχεται καθώς οι βορειοαμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου παγώνουν τις δαπάνες και τις γεωτρήσεις καθώς οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με την κερδοφορία με τις τιμές του αργού πετρελαίου να είναι τώρα σχεδόν στο μισό από αυτό που ήταν τον Ιανουάριο.

Τρία από τα αγροτεμάχια στην πώληση της Τρίτης δεν έλαβαν προσφορές και μόνο τέσσερα πωλήθηκαν πάνω από την ελάχιστη τιμή.

Η υψηλότερη προσφορά ήταν $ 501 ένα στρέμμα για 240 στρέμματα το από τον ιδιοκτήτη του αεροδρομίου Sundog, το οποίο βρίσκεται μέσα στο άδεια μίσθωσης.
Και τα 25 αγροτεμάχια ήταν στην κομητεία Uintah, τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικού αερίου της πολιτείας.

Οκτώ περιβαλλοντικές ομάδες υπό την Southern Utah Wilderness Alliance διαμαρτυρήθηκαν από κοινού για την πώληση και των 25 αγροτεμαχίων λόγω της κακής ποιότητας της ατμόσφαιρας της περιοχής.

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ το 2018 δήλωσε μια περιοχή στην κομητεία Uintah κατά παράβαση των ομοσπονδιακών προτύπων όζοντος. Το πρότυπο ξεπέρασε πέρυσι.

Η BLM κατέχει πέντε ακόμα πωλήσεις μισθωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αργότερα αυτό το μήνα σε κράτη όπως το Wyoming και το Κολοράντο



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης