Φυσικό Αέριο

Δέσμευση 0,5 bcm ετησίως για 10 χρόνια από την Bulgargaz στο FSRU Αλεξανδρούπολης

tags :
Δέσμευση 0,5 bcm ετησίως για 10 χρόνια από την Bulgargaz στο FSRU Αλεξανδρούπολης
Μέχρι τις 20 Μαρτίου η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την δεύτερη φάση του market test
Η κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgargaz θα δεσμεύσει 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ετήσια βάση για 10 χρόνια στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που κατασκευάζεται τώρα στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την βουλγαρική κυβέρνηση.

Η ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου Gastrade, η οποία διαχειρίζεται το έργο στην Αλεξανδρούπολη, έχει παρατείνει την προθεσμία για τις εταιρείες να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για την δέσμευση δυναμικότητας μέχρι τις 20 Μαρτίου, κατά την δεύτερη φάση του market test.
Ο τερματικός σταθμός LNG, στον οποίο η Βουλγαρία θα έχει μερίδιο 20%, επιδιώκει να προμηθεύει αέριο τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου που θα διασχίσει την Ελλάδα, Interconnector Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Πέρυσι, η Gastrade έλαβε μη δεσμευτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από 20 εταιρείες φυσικού αερίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν έως 12,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως δυνατοτήτων επανεξαγωγής.
Η ημερομηνία εμπορικής εκμετάλλευσης του έργου, με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγική ικανότητα 6,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, είναι το τρίτο τρίμηνο του 2022.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης