Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σε καραντίνα 10 εκατ Ιταλοί σε Μιλάνο - Λομβαρδία μέχρι 3 Απριλίου σύμφωνα με την Corriere della Sera

Σε καραντίνα 10 εκατ Ιταλοί σε Μιλάνο - Λομβαρδία μέχρι 3 Απριλίου σύμφωνα με την Corriere della Sera
Κλιμακώνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας οι εξελίξεις που αφορούν τον Coronavirus
Πολύ δύσκολη θα καταστεί η είσοδος - έξοδος πληθυσμού για την  περιοχή της Β.Ιταλίας με επίκεντρο το Μιλάνο, την Βενετία και το σύνολο της Λομβαρδίας, που αντιστοιχεί σε 10 εκατ κατοίκους της Β.Ιταλίας μέχρι τις 3 Απριλίου σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere Della Sera.
Στην Ευρώπη δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, που μετρά 5.883 κρούσματα και 233 νεκρούς ενώ σε μία κίνηση που μαρτυρά την κρισιμότητα των στιγμών η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει σε καραντίνα ολόκληρο το βόρειο τμήμα της χώρας, με συγκεντρωμένη τη βιομηχανική παραγωγή γεγονός που θα επιδράσει συντριπτικά στην ιταλική οικονομία.
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε στις 7 Μαρτίου 2020 να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά αν όχι σε ολόκληρο τον πλούσιο βορρά,
Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου 2020.
Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, μέτρο ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης.
Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα.
Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άτομα, εκ των οποίων οι 567 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας , ενώ 1.843 βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό
Πάντως, οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).
Θετικός στον ιό εντοπίστηκε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Nicola Zingaretti ο οποίος είναι καλά και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του αλλά και ένας άνδρας της ασφαλείας του Salvini.
Μετά από αυτό ο γραμματέας της Lega, όπως αναφέρει η RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.
Πηγή:Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης