Φυσικό Αέριο

Putin: Η εξάρτηση της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δε μπορεί να εξαφανιστεί σε ένα βράδυ

Putin: Η εξάρτηση της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δε μπορεί να εξαφανιστεί σε ένα βράδυ
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «θα χρειαστεί χρόνος» προκειμένου τα έσοδα της χώρας να αποκτήσουν ανεξαρτησία από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
Τη θέση ότι η ανεξαρτησία της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δε μπορεί να επιτευχθεί από τη μία μέρα στην άλλη διατύπωσε σήμερα (4/3) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, μέσω συνέντευξής του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η εξάρτηση της ρωσικής οικονομίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχει αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, διευκρινίζοντας ότι «αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο και δε μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη».
«Επιθυμούμε να το επιτύχουμε αυτό και απομακρυνόμαστε σταδιακά από αυτό», τόνισε ο Vladimir Putin, για να προσθέσει ότι «πράγματι απομακρυνόμαστε από αυτό, επειδή τα έσοδά μας από πηγές εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνονται».
«Ωστόσο αυτό χρειάζεται χρόνο και δε μπορεί να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη», διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος απέδωσε τη στασιμότητα στο πραγματικό εισόδημα της χώρας στη σημαντική μείωση που καταγράφηκε στις τιμές ορυκτών καυσίμων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι μαζί με τον πληθωρισμό, πρέπει να αυξηθεί και το διαθέσιμο εισόδημα του κοινού, και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, στο πλαίσιο της δικής μας οικονομικής δομής», υπογράμμισε ο κ. Putin, τονίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση είναι σαφώς υποχρεωμένη να καταβάλει πρόσθετες προσπάθειες, και αυτό είναι ακριβώς το θέμα που συζητάμε σήμερα».
«Αυτό εξηγεί γιατί ξεκινήσαμε αυτά τα Εθνικά Έργα με στόχο την αλλαγή της δομής της οικονομίας και την προώθηση της αυτοσυντηρούμενης ανάπτυξης», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή (6/3) η Ρωσία αναμένεται να συναντηθεί με τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου οι δύο πλευρές να αποφασίσουν για το μέλλον της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης