Επικαιρότητα

Erdogan: Οι Έλληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες - Στο στόχαστρο και ο Μητσοτάκης

Erdogan: Οι Έλληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες - Στο στόχαστρο και ο Μητσοτάκης
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν συγκεντρωμένοι στον Έβρο και περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα
Σε... παραλήρημα βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, στον απόηχο της επίσκεψης των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο αλλά και των μηνυμάτων στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση για την κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο Erdogan, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του προέβη, σε ακόμα μία λεκτική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας, ενώ δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρο του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Οι γείτονές μας οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες» είπε ο Erdogan.
«Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν» συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο αναφερόμενος στη τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.
Παράλληλα, ο Erdogan τόνισε πως «κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο Έλληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία.
Ίσως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων».

Τα μαθήματα... ανθρωπιάς

Εν τω μεταξύ, ο Erdogan δεν δίστασε να παραδώσει και μαθήματα... ανθρωπιάς.
«Η Ελλάδα και άλλα κράτη της ΕΕ πρέπει να δράσουν σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μετά το φιάσκο στη Συρία, άνοιξε τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του.
«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» είπε ο Erdogan.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν δίστασε να παίξει ακόμη και το χαρτί του φασισμού στην Ευρώπη.
«Για τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (η μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή.
Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας» είπε.
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή (28/2/2020) στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στον Έβρο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες -με τις ευλογίες του Erdogan- απαιτώντας να περάσουν στην Ελλάδα ώστε στη συνέχεια να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και κυρίως στη Γερμανία.
Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν σε καθημερινή βάση, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι κλειστά και πως όσοι περάσουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος θα συλληφθούν, οι τουρκικές αρχές ναυλώνουν λεωφορεία και τρένα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στον Έβρο.
Μάλιστα, πολλοί από τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο έχουν «προμηθευτεί» -προφανώς από τις τουρκικές αρχές- και δακρυγόνα, τα οποία εκτοξεύουν προς την ελληνική πλευρά.
Εξάλλου, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και βίντεο όπου τουρκική διμοιρία έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα και ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης