Eβδομαδιαίο ρεκόρ για την ευρωπαϊκή αιολική ενέργεια – Στα 88 GW κατά μέσο η παραγωγή

Eβδομαδιαίο ρεκόρ για την ευρωπαϊκή αιολική ενέργεια – Στα 88 GW κατά μέσο η παραγωγή

Η παραγωγή 20TW των ευρωπαϊκών ανεμογενητριών ισοδυναμεί με 39 φορτία LNG

 

Η ευρωπαϊκή παραγωγή αιολικής ενέργειας διαμορφώθηκε στα 88 GW κατά μέσο όρο  την περασμένη εβδομάδα λήξης 27/2/2020, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ, οδηγώντας τις ωριαίες τιμές ενέργειας στη Γερμανία σε σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 22-23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της WindEurope.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας ανέρχεται σήμερα κατά μέσο όρο σε 68 GW, αύξηση κατά 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, με τους ευρωπαϊκές ανεμογεννήτριες να παράγουν επιπλέον 20 TWh, που αντιστοιχεί στο ενεργειακό ισοδύναμο 39 τυποποιημένων φορτίων LNG.

Η αιολική ενέργεια αναμένεται να μειωθεί την τρέχουσα εβδομάδα σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη και η γερμανική παραγωγή να φτάσει κατά μέσο όρο τα 23 GW αυτή την εβδομάδα έναντι ενός ρεκόρ 37 GW την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το  spotrenewables.com και TSO που συγκεντρώθηκαν από την Fraunhofer ISE.

Αύξηση παραγωγής με μείωση τιμών

Οι spot τιμές ενέργειας στις Η.Π.Α. κατέγραψαν το τέταρτο συνεχές Σαββατοκύριακο αρνητικής πορείας ωριαίων τιμών ενέργειας με το δεύτερο αρνητικό ημερήσιο συμβόλαιο για το Σάββατο (22 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η εβδομαδιαία τιμή ενέργειας ήταν κατά μέσο όρο σαφώς χαμηλότερη από τα 20 ευρώ / MWh, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τα μέσα επίπεδα που υπερβαίνουν τα 40 Eur / MWh για αυτές τις δύο εβδομάδες πέρυσι.
Ο Φεβρουάριος είναι κοντά σε μηνιαίο ρεκόρ (κατά μέσο όρο 79 GW για τις πρώτες 23 ημέρες) μετά τον Δεκέμβριο / Ιανουάριο κατά μέσο όρο περίπου 62 GW.
Υπήρχαν 205 GW χωρητικότητας ανεμογεννητριών εγκατεστημένα σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2019, μετά την προσθήκη 15 GW πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του WindEurope.

www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης