Τελευταία Νέα
Commodities

Η Nornickel προειδοποιεί για τους κινδύνους στις αγορές νικελίου και χαλκού από την πανδημία

Η Nornickel προειδοποιεί για τους κινδύνους στις αγορές νικελίου και χαλκού από την πανδημία

Η Nornickel αναμένει το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς παλλαδίου στα 0,9 εκατ. ουγκιές το 2020

Η ρωσική Norilsk Nickel (Nornickel) ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/2/2020 ότι αναμένει αβέβαιους χρόνους για δύο από τις βασικές της αγορές - το νικέλιο και το χαλκό - καθώς η επιδημία του κορωναϊού συνεχίζει να διαταράσσει τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε το 2019 καθαρά κέρδη έως 95% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε ότι η κρίση, η οποία προήλθε από την Κίνα, καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη της μελλοντικής υγείας αυτών των αγορών.
"Οι περιορισμοί της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά την κινητικότητα, τις παρατεταμένες διακοπές εργασίας και την υποχρεωτική παύση λειτουργίας έχουν επιφέρει σημαντική αναστάτωση στην αλυσίδα εφοδιασμού και είχαν ήδη σημαντική επίδραση στην τελική κατανάλωση", ανέφερε ο Nornickel, σχετικά με τις αγορές νικελίου.
«Η έκταση της διαταραχής της ζήτησης καθιστά απίθανη την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών του πρώτου τριμήνου, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθώς η προσφορά δεν έχει ακόμη ανακάμψει».
Όσον αφορά τον χαλκό, η Nornickel δήλωσε ότι αναμένει να σημειώσει ανάκαμψη της ζήτησης λόγω της αύξησης των επενδύσεων σε υποδομές στην Κίνα και της εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G επόμενης γενιάς.
Ωστόσο, το ξέσπασμα του ιού, το οποίο έχει μολύνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Κίνα και πέρα ​​από αυτό και προκάλεσε συναγερμό σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να υπονομεύσει τις υποθέσεις της εταιρείας για την ζήτηση χαλκού, ανέφερε.
Η Nornickel ανακοίνωσε ότι αναμένει το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς παλλαδίου στα 0,9 εκατ. ουγκιές το 2020 ενώ οι πωλήσεις από το Global Palladium Fund θα παραμείνουν γύρω στο τυπικό επίπεδο των 300.000-500.000 ουγγιών το 2020.
Η Nornickel, ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου στον κόσμο, δήλωσε ότι το καθαρό κέρδος της αυξήθηκε στα 5,97 δισ. δολάρια το 2019, από 3,06 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, λόγω των αυξημένων όγκων ορυχείων και των ισχυρών τιμών νικελίου και παλλαδίου.

"Το 2019 έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα χρόνια για την εταιρεία μας την τελευταία δεκαετία, λόγω του συνδυασμού των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων και των ευνοϊκών μακροπρόθεσμων προοπτικών", δήλωσε ο πρόεδρος της Nornickel, Vladimir Potanin σε δήλωση.
Η Nornickel ανήκει στον Potanin και την παραγωγό αλουμινίου Rusal.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 7,9 δισ. δολάρια το 2019, παρουσιάζοντας ετήσια άνοδο 27%.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει το επίπεδο κεφαλαιουχικών δαπανών της να φθάσει τα $ 2,2 - 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθώς συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αύξηση της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης