Τελευταία Νέα

Από τα αιολικά το 20% ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με νέα έρευνα

Από τα αιολικά το 20% ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με νέα έρευνα
Η έρευνα βασίζεται σε σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο η αιολική ενέργεια μπορεί να επεκταθεί από τα σημερινά επίπεδα στο ένα πέμπτο της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέχρι το 2030

Σημαντική «πηγή» για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, μπορεί να εξελιχθεί η αιολική σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell.
Ειδικότερα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράγουν το 20% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από τον αέρα μέσα σε 10 χρόνια.
Με την ονομασία "20% Wind Scenario", όπως αναφέρει το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL) του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, λέει ότι το 20% της αμερικανικής ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο θα μπορούσε να εξαλείψει περίπου 825 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ενέργειας έως το 2030.
Από την πλευρά του, ο Sara C. Pryor, καθηγητής στο Τμήμα Γης και Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο Cornell, δήλωσε: «Οι ΗΠΑ αράγουν σήμερα περίπου το 7% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από την αιολική ενέργεια. Ο τετραπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος από τα επίπεδα του 2014, θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε το στόχο του 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο, χωρίς να απαιτήσουμε πρόσθετη γη».
Η έρευνα βασίζεται σε σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο η αιολική ενέργεια μπορεί να επεκταθεί από τα σημερινά επίπεδα στο ένα πέμπτο της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέχρι το 2030.
Επιπλέον, οι ερευνητές λένε ότι από το 2016 έως το 2017, η ηλεκτρική ενέργεια από τα αιολικά  αυξήθηκε κατά 12% σε 254 TWh και στη συνέχεια αυξήθηκε κατά 8,3% σε 275 TWh το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης