Συνεδριάζει το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας - Τι συμφωνίες θα υπογραφούν

Συνεδριάζει το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας - Τι συμφωνίες θα υπογραφούν
Παρόντες στο Συμβούλιο οι πρωθυπουργοί Κ. Μητσοτάκης και B. Borisov
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 26/2 το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να υπογραφούν μια σειρά από συμφωνίες.
Οι Συμφωνίες θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας.
Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι οι πρωθυπουργοί, Κ. Μητσοτάκης και B. Borisov.
Από την ελληνική πλευρά στις εργασίες θα συμμετέχουν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοι τους υπουργοί.

Το πρόγραμμα των εργασιών:
- Στις 10.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας B. Borisov.
- Στις 11.30, θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.
- Στις 13.15, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Borisov θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr