Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό οδήγησε το αργό κάτω από τα 50 δολάρια /βαρέλι

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό οδήγησε το αργό κάτω από τα 50 δολάρια /βαρέλι
Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό – Στα 54 κινείται το Brent
Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι για τρίτη ημέρα, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωναϊού και οι επιπτώσεις του στη ζήτηση πετρελαίου ξεπέρασαν τις περικοπές της παραγωγής του OPEC και τις απώλειες εφοδιασμού της Λιβύης.
Περί τις 21:29 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 2,42%, στα 54,94 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωνε απώλειες 2,90%, στα 49,94 δολάρια ανά βαρέλι.

Το αργό υποχώρησε σχεδόν 4% τη Δευτέρα, ενώ άλλα commodities σημείωσαν επίσης απώλειες, ενώ οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές υπέστησαν τις πιο απότομες πτώσεις από τα μέσα του 2016 λόγω ανησυχιών για την έκρηξη κορωναϊού που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πανδημία.

"Οι τιμές του πετρελαίου φυσιολογικά αισθάνονται την πλήρη οργή της εξάπλωσης του κοροναϊού", δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της χρηματιστηριακής OANDA, ο οποίος πρόσθεσε ότι το επίπεδο των 54 δολαρίων για το Brent φαινόταν «ευάλωτο».
Εκτός από την Ασία ο ιός εξαπλώνεται επίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η ανησυχία για τον αντίκτυπο της ζήτησης από τον ιό έχει ωθήσει φέτος το Brent σε απώλειες σχεδόν 10 δολάρια το βαρέλι παρά το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής της Λιβύης και την συμφωνία περικοπών μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων.

Οι τιμές έτυχαν περαιτέρω υποστήριξης καθώς οι αντιμαχόμενες πλευρές που εδρεύουν σε περιοχές της ανατολικής Λιβύης τη Δευτέρα δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν για τώρα σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ωστόσο, το πετρέλαιο θα μπορούσε να υποστεί μεγαλύτερη πίεση από τις τελευταίες αναφορές εφοδιασμού των ΗΠΑ.
Τα αποθέματα αργού αναμένεται να αυξηθούν για μια πέμπτη εβδομάδα .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης