Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Νότια Κορέα: Yπερδιπλασιάσθηκαν οι αγορές αμερικανικού αργού - Σε άνοδο και το 2020

Νότια Κορέα: Yπερδιπλασιάσθηκαν οι αγορές αμερικανικού αργού - Σε άνοδο και το 2020
Τo αμερικανικό αργό ήταν 1,70 δολάρια / bbl φθηνότερο από της Σαουδικής Αραβίας το 2019 - Oι Αμερικανοί κερδίζουν από την κρίση
Η Νότια Κορέα βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τον Καναδά ως κορυφαίο αγοραστή αμερικανικού αργού πετρελαίου το 2020 καθώς ένα μίγμα από εκπτώσεις τιμών σε εναλλακτικές προμήθειες, ελκυστικά οικονομικά διύλισης και εκπτώσεις στα ναυτιλιακά τέλη μπορεί να αποδειχθούν πολύ καλά για να αντισταθούν για τα μεγάλα διυλιστήρια.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας υπερδιπλασιάστηκαν τους πρώτους 11 μήνες του 2019 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 142,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ενεργειακής Πληροφορίας (EIA). Αυτός ήταν μακράν ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το αργό πετρέλαιο των Η.Π.Α. και τοποθετεί τη Νότια Κορέα με λιγότερο από 10 εκατομμύρια βαρέλια πίσω από τον κορυφαίο Καναδά.

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν καθαροί εξαγωγείς αργού πετρελαίου για πρώτη φορά το 2020, η Ασία αναμένεται να επικεντρωθεί σε περισσότερες αποστολές, ειδικά επειδή οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες διύλισης έχουν περιορισμένη χωρητικότητα για περισσότερο σχιστολιθικό.
Η ιστορικά ελκυστική τιμολόγηση υπήρξε ο βασικός μοχλός για την μεγάλη αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ.

Η Νότια Κορέα, ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, αγόρασε πάνω από 375.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου ΗΠΑ το 2019, ανεβάζοντας το μερίδιο των κορεατικών εισαγωγών σε σχεδόν 13%. Οι αγοραστές πληρώθηκαν κατά μέσο όρο 1,70 δολάρια το βαρέλι λιγότερο από ό, τι για το αργό από τον κορυφαίο προμηθευτή Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε στοιχεία της KNOC (Korea National Oil Corp).
Αυτό συγκρίνεται με πριμ των 97 σεντ το βαρέλι το 2018.

"Είναι πιο ελκυστικό από οικονομική άποψη και οι εμπορικές εταιρείες, οι μεσαίοι (επιχειρήσεις) και οι παραγωγοί έχουν επιθετική επιδίωξη αγοραστών για αμερικανικό αργό πετρέλαιο στην Ασία", δήλωσε ο Stephen Wolfe, αναλυτής του Energy Aspects.

"Το Light sweet (αργό) είναι ελκυστικό στην Κορέα ως υποκατάστατο του Ιρανικού South Pars, ειδικά σε πετροχημικές μονάδες και ειδικά μετά την εφαρμογή του IMO 2020 (κανόνες καυσίμων πλοίων)".
Το αργό πετρέλαιο των Η.Π.Α. είναι συνήθως πιο ακριβό για τους αγοραστές της Ασίας από αυτό της Μέσης Ανατολής λόγω των μακρύτερων χρόνων ταξιδιού και του γεγονότος ότι παράγει περισσότερα καύσιμα ποιότητας με χαμηλότερο κόστος εξευγενισμού.

Το Light sweet περιέχει περισσότερη νάφθα που χρησιμοποιείται στα πετροχημικά και έχει επίσης χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο, καθιστώντας το κατάλληλο για την ναυτιλία.
Οι εισαγωγείς της Νότιας Κορέας επωφελήθηκαν από κρατικές εκπτώσεις για ναύλους, αξίας περίπου 2,11 δολαρίων το βαρέλι, για τη διαφοροποίηση των προμηθειών πέρα από τη Μέση Ανατολή.
Και οι εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν μηδενικό δασμό βάσει συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την Ουάσινγκτον.

Το πρώτο τρίμηνο, οι αποστολές αμερικανικού αργού προς τη Νότια Κορέα υπολογίζονται σε 38,57 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν 20% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rafinitiv.
Τα WTC Midland και Eagle Ford Crudes ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών αμερικανικών ποιοτήτων στη Νότια Κορέα, μαζί με το μεσαίο Mars, σύμφωνα με στοιχεία του KNOC.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης